Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски малчугани приготвиха вкусна Хранителна революция в НХК

Бургаски малчугани приготвиха вкусна Хранителна революция в НХК

Малки и големи научиха, че здравословните храни могат да бъдат забавни и вкусни.

30 бургаски деца се включиха в апетитната работилничка на фондация "За храната" и Детска кухня "Ам-Ам", отбелязвайки Деня на революцията в храненето с приготвянето на полезни рецепти. Малки и големи научиха, че здравословните храни могат да бъдат забавни и вкусни.

Децата твориха под вещото ръководство на Елена Терзиева от "За храната" и доброволците от фондацията и бургаския партньор на инициативата Детска кухня "Ам-Ам". Заедно с родителите си те приготвиха здравословна закуска от оризови крекери, лешников тахан и пресни плодове. Порцията трябваше да бъде декорирана като бухалче, но някои малчугани развихриха въображението си и сътвориха какви ли не животинки.

Последва приготвянето на пресни пълнени чушки с два вида извара - натурална и такава с магданоз, зелен лук и слънчоглед. Децата опитаха да приготвят и лодки от краставици, както и вкусни близалки от бананови резени. Всички рецепти бяха изпълнени с пресни, натурални продукти. Най-забавно обаче се оказа похапването на приготвените храни.

В края на работилницата всяко дете получи подарък - екоторбичка с логото на кампанията "Ден на революцията в храненето", в която организаторите оставиха здравословни лакомства и книжка с рецепти.

„Food revolution day“ е инициатива, която води началото си отвъд океана, но бързо намира последователи и в Европа. Кампанията приканва всички родители, преподаватели, производители да заложат на правилната и балансирана храна, за да бъдат децата ни по-здрави. Денят за хранителна революция се организира от фондацията за втора поредна година.

Мотото на кампанията тази година е „Повече плодове и зеленчуци, по-малко тесто и захар!“ – кредо, което изповядват и от Детска кухня „Ам-Ам“. Надеждата на организаторите е, че с течение на времето традицията за здравословно хранене на децата ще надхвърли "специалния" ден в годината и ще се превърне в практика във всяко детско и учебно заведение, във всеки български дом.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега