Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски митничари иззеха 100 литра нелегален спирт в имот с регистриран казан за ракия

Бургаски митничари иззеха 100 литра нелегален спирт в имот с регистриран казан за ракия

Над 400 литра нелегален етилов алкохол е иззет от Митница Бургас от началото на месеца, затворени са две нелегални дестилерии.

Служители на митническото разузнаване в Бургас откриха 100 литра нелегален спирт в складово помещение на къща, намираща се в общ двор на частен имот с регистриран „казан" за варене на ракия. Провереното съоръжение се намира на територията на вилна зона край Сливен.

Инспекцията е осъществена на 16-и ноември, като по това време обектът не бил в работен режим. При оглед на прилежащите помещения на територията на същия имот, митническите служители открили в складово помещение в жилищната сграда 10 пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с етилов алкохол.

Чрез измерване със сертифициран денситометър е установено, че безцветната течност в бутилките е с алкохолно съдържание 95 % vol. За алкохола не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Акцизната стока е иззета. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административно-наказателно производство по случая.

Други 81 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони, с характеристики на ракия, бе иззет от митническите служители няколко дни по-рано, при проверка на 13 ноември на регистриран "казан" на територията на жилищен квартал в град Бургас. Алкохолът бил открит в постройка до обекта за дестилиране, в същия частен имот. За него не били представени документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. По случая също предстои образуване на административно-наказателно производство.

402,5 литра етилов алкохол без платен или обезпечен акциз по ЗАДС е иззет от митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас при проверки само от началото на месец ноември. Бургаските митнически служители откриха и две нелегални дестилерии за производство на алкохол в работен режим, а съоръженията им бяха иззети.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега