Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Бургаски музикални вечери" отбелязват 120 г. от рождението на Панчо Владигеров

"Бургаски музикални вечери" отбелязват 120 г. от рождението на Панчо Владигеров

От 15-ти до 19-ти август Бургас ще е домакин на първото издание на Международния фестивал за класическа музика "Бургаски музикални вечери".

От 15-ти до 19-ти август Бургас ще е домакин на първото издание на Международния фестивал за класическа музика "Бургаски музикални вечери". Събитието ще протече с участието на известните световни изпълнители - китайско-немското клавирно дуо Шин Ян и Флориан Колтун, френската цигуларка Анабел Бертоме-Рейнолдс, пианистите  Юрий Богданов - Русия, и Иван Дончев - България. Те ще изпълнят разнообразна програма, наситена с красота, колорит, характер и вдъхновение.

Световните музиканти са в града ни по идея на доцент Иван Дончев - бивш възпитаник на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас и световно признат музикант, изнасящ концерти в България, Италия, Русия, САЩ, Франция, Англия, Ирландия, Италия, Германия, Великобритания, Румъния, Япония, Южна Корея, Япония. Поводът за фестивала, който той организира в Бургас, е 120-годишният юбилей от рождението на проф. Панчо Владигеров.

Концертната програма на фестивала "Бургаски музикални вечери" ще бъде предшестван от майсторски клас на проф. Богданов, който ще се състои в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Най-изтъкналите се участници ще бъдат привилегировани да свирят на една сцена с Богданов. На база на представянето си в майсторския клас най-надареният бургазлия ще получи стипендия за едноседмичен майсторски клас с артистичния директор на фестивала Иван Дончев в гр. Велетри, Италия, като разноските му за участие и престой се осигурят от италианската асоциация Colle Ionci. Допълнителни награди, както и концерт със съдействието на Българския Културен Институт в  Рим, могат да бъдат присъдени на други изявили се участници в майсторския клас.

"Бургаски Музикални вечери" ще бъде съпровождан също така от "Ден на срещи с Пианото", състоящ се отново в зала 2 на Експозиционен център "Флора". Този музикален експеримент ще дава възможност на малчугани, проявяващи любопитство и интерес към пианото да получат безплатна консултация и първи професионални насоки под формата на игра в сферата на класическата музика от пианиста с международна кариера Иван Дончев.

Трите концерта ще се проведат в Зала 2 на Експозиционен център "Флора" на 17-ти, 18-ти и 19-ти август. Акцент в изпълненията ще бъдат  творби на Проф. Панчо Владигеров. Преди всеки концерт изпълнителите ще имат възможността да споделят своите мисли и впечатления с публиката, приобщавайки я в една по-пряка и осъвременена форма на сценично общуване.

Особено перо във фестивала ще бъде ексклузивното представяне за бургаската публика на новия компакт диск на дуото Иван Дончев и Аннабел Бертоме-Рейнолдс  с творби на полската композиторка Гразина Бацевич. Дискът е записан за престижната белгийска къща МУЗО със съдействието на Европейския Музикален Център "К. Пендерецки" в Полша и ще стартира на международния пазар през септември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега