Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски общински съветник на съд за незаконна банкова дейност

Бургаски общински съветник на съд за незаконна банкова дейност

Внесоха обвинителния акт срещу бургаския общински съветник Венцислав Чамурджиев, съобщиха от специализираната прокуратура.

Внесоха обвинителния акт срещу бургаския общински съветник Венцислав Чамурджиев, съобщиха от специализираната прокуратура. Чамурджиев е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, в която са участвали Георги Манчев и Тодор Овчаров, създадена с цел незаконна банкова дейност.

Според обвинителния акт от 2007 г. до 4 ноември 2010 г. Чамурджиев е раздавал кредити в евро и лева срещу средно месечна лихва от 10 процента. Раздадените 8 лихвени заема на шест човека са за общо 1 570 000 лева. Кредитите са били краткосрочни - до 12 месеца, като лихвата е зависела от срока за издължаване - колкото срокът е бил по-дълъг, толкова изискваната лихва е била по-ниска. По-ниска е била лихвата и когато в залог са били предоставяни недвижими имоти.

В хода на разследването се установява, че след забавяне на погасителните вноски Чамурджиев чрез своите помагачи в незаконната лихварска дейност и преди всичко с "дясната си ръка" в престъпната структура Тодор Овчаров - Тафора, изнудва четирима от кредитополучателите със заплахи за физическа разправа и убийство на тях и на членове на семействата им, съобщи спецпрокуртурата.

Разследването установява, че лихвените заеми между 100 000 и 500 000 лв. са били предоставяни на лица, играещи хазарт в района на Бургас, или на бизнесмени, които не са отговаряли на условията за банкови кредити.По-голямата част от предоставените суми са издължени на "кредитора" заедно с договорените лихви. Част от задълженията са погасявани с недвижими имоти, в т. ч. с апартаменти в курортен комплекс Слънчев бряг.

Делото е образувано през 2010 г. и водено от бургаската окръжна прокуратура по обвинения за лихварска дейност и изнудване. След събирането на доказателства за действието на организирана престъпна група разследването е продължено по компетентност от специализираната прокуратура.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега