Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски социалисти се събраха за първомайски митинг-шествие

Бургаски социалисти се събраха за първомайски митинг-шествие

На събитието присъстваха народните представители на „БСП за България” инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов.

Хиляди членове и симпатизанти на БСП отбелязаха тържествено Деня на труда и международната работническа солидарност с митинг-шествие в Бургас. Събитието се проведе под мотото "За справедливо заплащане на труда! За българското производство! За свободата на словото!" и бе поведено от музиканти с гайди и тъпан.

Шествието започна от площад „Тройката”, премина по улица „Александровска”, след това по ул. „Богориди” и завърши на сцена „Охлюва” в Морската градина, където имаше и поздравителен концерт. На събитието присъстваха народните представители на „БСП за България” инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов.

В обръщение към присъстващите Тишев обяви, че в Народното събрание е сформирана временна комисия за разглеждане на случаите в България, където на цели трудови колективи не се изплащат възнаграждения от българските фирми. Тя ще има за цел да преразгледа трудовото законодателство, Кодекса на труда, Кодекса на социалното осигуряване, Търговския закон и други нормативни актове, така че правата на работниците да бъдат по-защитени.

"Това кореспондира напълно със законодателните промени, които омбудсманът Мая Манолова и КНСБ внесоха в Парламента срещу т. нар. съвременно робство, а именно дълготрайно задържане или въобще неплащане на български работници и служители от техните работодатели", каза още народният представител.

Тържественото мероприятие завърши с традиционно българско хоро, поведено от Николай Тишев.​

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега