Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски тийнейджъри ни припомнят "Незабравимите уроци на Апостола"

Бургаски тийнейджъри ни припомнят "Незабравимите уроци на Апостола"

Във вторник се навършват 146 години от обесването на Васил Левски.

Във вторник се навършват 146 години от обесването на Васил Левски. Навръх годишнината, бургазлии и гостите на града ще имат възможността да си припомнят уроците, които националният ни герой ни е завещал.

Открит урок за живота и делото на Дякона на тема: "Завинаги с нас! Незабравимите уроци на Апостола" ще изнесат учениците от единадесети клас на Търговската гимназия с  ръководител Емилиян Делишменов на 19 февруари от 18:00 ч в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино". Събитието е част от програмата на Община Бургас, посветена на годишнината от гибелта на Апостола на Свободата.

Как днес младите хора виждат идеалите на Васил Левски, какво ни е завещал и за какво се е борил той? Отговорите на тези и много други въпроси, презентация, рецитал на стихове и авторски творби, посветени на Дякона, са подготвили участниците в предстоящата дискусия. В дебатите ще се включат още представители на Регионален исторически музей и Държавен архив-Бургас, които ще представят факти, писма и архивни документи, свързани с Левски.

Регионална библиотека "Пейо Яворов" също ще отбележи събитието с изложба на книги за живота и делото на Апостола, подбрани от колекциите на библиотеката. За музикалното оформление на събитието ще се погрижат изпълнителите от детски хор "Милка Стоева". За всеки гост на вечерта организаторите са подготвили илюстриран разделител за книги с послание на националния герой, звучащо актуално и днес.

"Завинаги с нас! Незабравимите уроци на Апостола" е инициатива на бургаските читалища в партньорство с Община Бургас.

Програмата, посветена на 146-тата годишнина от гибелта на Васил Левски, ще започне още в 11.30 часа с заупокойна молитва, отслужена от бургаските духовници и ритуал по поднасяне на венци и цветя от признателните жители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега