Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски ученици борят затлъстяването с викторина

Бургаски ученици борят затлъстяването с викторина

Ученическо състезание на тема "Какво знаем и какво не знаем за здравословното хранене?" ще се проведе в сградата на Младежки културен център Бургас от 16 часа днес. Поводът е Националната седмица на борбата срещу затлъстяването.

Ученическосъстезание на тема "Каквознаем и какво не знаем за здравословното хранене?" ще се проведе всградата на Младежки културен център Бургас от 16 часа днес. Поводът е Националната седмица наборбата срещу затлъстяването.

В състезанието щесе включат отбори от основни училища на територията на гр. Бургас. Всеки отборще се състои от по 6 ученици - 3 от 6-ти  и  3 от 7-ми класове. Участниците ще представят темата пред свои връстници и жури в три етапа: викторина,изработване на дневно меню и приготвяне на здравословна закуска за училище(сандвич или салата) - по избор на състезаващия се отбор.

Целта е да сепроучат мнението, нагласите и знанията на учениците по въпросите, свързани съсздравословното хранене и предпазването от социално значимите заболявания -затлъстяване, диабет, остеопороза и др.

Според последнитепроучвания на изследователи в Европа, България се нарежда на трето място по наднормено тегло и затлъстяванесред децата в предучилищна възраст. У нас, 14% от децата на възраст между 5 и 6г. са с наднормено тегло, което може да доведе до редица заболявания. Средосновните причини за тежката статистика, лекарите посочват заседналия начин наживот, липсата на спортна култура и нездравословното хранене.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега