Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски ученици със златни медали от национален турнир по "боче"

Бургаски ученици със златни медали от национален турнир по "боче"

СУ "Св. св. Кирил и Методий" е първото и единствено до момента бургаско училище, което разполага със свой отбор по "боче".

Учениците от отбора на СУ "Св. св. Кирил и Методий" Бургас завоюваха четири златни и един сребърен медал в XII национален турнир по "боче" в град Плевен. Въпреки че са дебютанти в това състезание, те се представиха блестящо и спечелиха призови места в своите дивизии, посочват от пресцентъра на Общината.  

"Боче" е игра с богата история, измислена в Италия. Разпространена е в Европа от римските воини и наподобява кърлинг, но се играе с керамични топки. Отборите са два, с по четири топки с различен цвят, а целта е една малка топка, наречена "палина". До нея останалите топки трябва да стигнат на най-близко разстояние. За играта се изисква концентрация, но не е необходимо физическо натоварване. СУ "Св. св. Кирил и Методий" е първото и единствено до момента бургаско училище, което разполага със свой отбор по "боче".

Освен големия успех на  турнира в град  Плевен, гордост са и участията на училищните отбори по народна топка и футбол, които спечелиха първо и второ място в Регионалните игри на Спешъл Олимпикс в град Бургас, ръководени от треньора си - ресурсен учител Марияна Георгиева. Със същия треньор е и изключително силното  представяне на атлети от училището в Националните ученически игри за ученици с увреден опорно-двигателен апарат и детска церебрална парализа в град Стара Загора, организирани от Българска параолимпийска асоциация.

Бургаските състезатели се представиха достойно, спечелиха общо десет медала в различните спортни дисциплини и се класираха на второ място в комплексното класиране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега