Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски художник откри портретна изложба в Парламента

Бургаски художник откри портретна изложба в Парламента

Общо 16 платна, изобразяващи лицата на известни личности, ще красят фоайето на Народното събрание.

Бургаският художник Георги Андонов откри портретна изложба в сградата на Парламента. Общо 16 платна, изобразяващи лицата на известни личности, ще красят фоайето на Народното събрание.

"Днес сме сред картините на един творец, който е роден край морето, но е колкото бургаски, толкова и космополитен – живее и твори и в родината си,  и зад граница. Всъщност границите за него са условно понятие. Затова монументален пейзаж на Георги Андонов с чадъри от къмпинг „Градина“ е интериорен акцент в офиса на известна компания в Калифорния",  каза пред гостите   зам.-председателят на ПК по културата и медиите Диана Саватева, която бе водещ на събитието.

Изложбата привлече във фоайето на Народното събрание депутати от различни партии. Художникът благодари на бургаските народни представители за  поканата и показа лично творбите си на Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева, Галя Василева и Иван Вълков.

Експозицията е второто от поредицата събития за представяне на културен Бургас, инициирани от от народни представители на ПП ГЕРБ в областта. Депутатите имат амбицията да организират поне още една подобна среща на столицата с морето до края на парламентарния сезон.


Георги Андонов е завършил Националната художествена академия през 1995 г. и е сред българските творци, които имат възможност свободно да представят картините си в цял свят. Открива собствена галерия в Бейрут, работи с галеристи в Лос Анжелис, Дубай, Истанбул…

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега