Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските депутати от "БСП за България": Парламентът тръгна много трудно

Бургаските депутати от "БСП за България": Парламентът тръгна много трудно

Димитър Стоянов дори определи първите си седмици в Парламента като "скучни".

"Парламентът тръгна много трудно". Така обобщиха първите си впечатления от работата на 44-ото Народно събрание бургаските депутати от групата на "БСП за България". Димитър Стоянов дори определи първите си седмици в Парламента като "скучни".

"Аз съм за 4-ти път в него и никога досега не е било така, че вече почти два месеца след изборите, все още нямаме внесени законопроекти от страна на правителството. Нямам обяснение. Както виждате парламентът работи с готови комисии вече три седмици, а все още нямаме абсолютно нищо. Самият аз съм отново председател на Комисията по икономическа политика и туризъм. Първо заседание ще правим тази сряда. Все още обаче нямаме теми за разглеждане", заяви инж. Петър Кънев.

Той сподели, че в комисията ще бъдат поканени министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на икономиката Емил Караниколов, които ще представят екипите си и ще очертаят приоритетите си.

Николай Тишев коментира, че на заседанието на Комисията по транспорт, където членува, тази сряда ще присъства Ивайло Московски, заедно с политическия си кабинет.

"На комисията по вероизповеданията и правата на човека, където също съм член, на проведеното вече заседание присъства омбудсманът Мая Манолова, която представи отчета си за 2016 година. Това е засега. В зала почти нищо не е обсъждано. Имаме няколко внесени законопроекта - Закон за храните, Закон за изменение и допълнение на наказателния кодекс, както и други предложения – няколко временни комисии, които по наша инициатива бяха стартирани и бяха гласувани в зала. Сега, ако парламентът върши някаква работа, това е по инициатива на опозицията", поясни Тишев.

Що се отнася до Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, в състава на която е Тодор Байчев, вече са проведени  заседания, където са били приети правилата за вътрешния ред и един отчет.

"Там се заинтересувах и попитах дали ще бъде облекчен достъпът до класифицирана информация, спрямо която вече е отпаднала нуждата да бъде такава. Хубавото е, че в момента има работна група, която работи в тази посока, за да може да се повдигне завесата спрямо някои събития, които се случват в момента и които ще се случат занапред", каза Байчев.

Димитър Стоянов изрази надежда от началото на следващия месец парламентът да заработи вече както трябва.

"Като лично усещане мога да кажа, че е изключително скучно, след като си работил по 10-12 часа на ден, в един момент да започнеш да работиш по половин или един час и после цял ден да се чудиш какво да правиш", заяви народният представител.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега