Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските музикални празници продължават с "Травиата" и "Набуко"

Бургаските музикални празници продължават с "Травиата" и "Набуко"

На 26 август красивата куртизанка Виолета Валери ще направи зрителите в Летния театър съпричастни на искрената й, но обречена любов към младия Алфред Жермон. Три дни по-късно, на 29-и август, жителите и гостите на града ще се срещнат отново с друг шедьовър от Верди – „Набуко".

Програмата на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров" 2015 продължава с две изключително силни заглавия – оперите „Травиата" и „Набуко". На 26 август красивата  куртизанка Виолета Валери ще направи зрителите в Летния театър съпричастни на искрената й, но обречена любов към младия  Алфред  Жермон. Три дни по-късно, на 29-и август, жителите и гостите на града ще се срещнат отново с друг шедьовър от Верди – „Набуко".

Режисьор на „Травиата" е директорът на Държавна опера – Бургас Александър Текелиев, а декорите и костюмите са  дело на известния румънски сценограф Каталин Арборе. Премиерата на „Травиата" бе на 19 юни в залата на Операта и обра овациите на публиката. Сега пред екипа на маестро Текелиев стои предизвикателството да построи мащабните огледални декори на сцената на Летния театър.

В  ролите на безпътната Виолета и възлюбения  й Алфред  ще видим Веселина Василева и Даниел Дамянов.  Жорж Жермон, бащата на Алфред,  ще бъде изпълнен от  Марян Йованоски.  Диригент на представлението е Иван Кожухаров, а на хора  Невена Михайлова. Концертмайстор е Йордан Ковачев. Хореографията е дело на примабалерината на Операта Галина Калчева. „Травиата" ще се играе тази сряда, 26 август, от 20:30 часа.

В събота пък сцената на Летния  театър ще се превърне в машина на времето и ще ни върне столетия назад, за да ни покаже  драматичните събития след нападението над  евреите. Те са  превзети от вавилонците, а впоследствие заточени от Набуко  извън родината.

В произведението на  гениалния Верди  ловко се преплитат любов, мъст и алчност за власт, за да се стигне накрая до покаяние и спасяване на еврейския народ. Това, което променя хода на събитията, е любовта между по-малката дъщеря на Набуко  – Фенена и синът на царя на Йерусалим – Измаел.

Влюбените ще бъдат изиграни от Шмилена Султанова и Георги Султанов. Главната роля на властния Набуко е отредена на баритона Марян Йованоски. В образа на коварната сестра Абигайл, която иска всичко – короната на Вавилон и сърцето на Измаил, ще се превъплъти невероятното сопрано Габриела Георгиева.

„Набуко" е с начален час 20:30ч. Диригент на представлението е  Ивайло Кринчев, режисьор е Павел Герджиков, диригент на хора е Невена Михайлова, а концертмайстор -  Йордан Ковачев.

Последният ден на месеца  е запазен за „Ромео и Жулиета". На 31 август  прима балерината на Бургаската опера Галина Калчева ще обуе палците на Жулиета, за да разкаже с танц  историята на вечната вражда между родовете Капулети и Монтеки.

В образа на Ромео ще видим солиста  на Софийската национална опера Емил Йорданов. В ролята на Тибалт, племенникът  на синьора Капулети, ще влезе Мартин Чакалов. В образа  на Меркуцио, който е приятел на Ромео и бива убит от Тибалт, ще се превъплъти  премиер солистът на Бургаската опера Недко Георгиев. Комичната роля на дойката на Жулиета е поверена на талантливата Антония Паскалева.

Сценографията и костюмите са дело съответно на Радостин Чомаков и Чавдар Чомаков. Хореографията  и режисурата e на  проф. Хикмет Мехмедов. „Ромео и Жулиета" е с начален час 20:30 ч.

Всички представления в афиша на Бургаски музикални празници  се организират съвместно от Държавна опера-Бургас и Община Бургас в памет на големия маестро Емил Чакъров. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега