Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските социалисти отбелязаха 9-и септември

Бургаските социалисти отбелязаха 9-и септември

В музикалната програма участие взеха квартет „Фортисимо” и цигуларят Богумил Тодоров.

Бургаските социалисти отбелязаха 9-и септември с митинг - концерт пред Пантеона и церемония по полагане на венци и цветя в памет на загиналите антифашисти. В музикалната програма участие взеха квартет „Фортисимо” и цигуларят Богумил Тодоров. На събитието присъстваха председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и част от членовете на Изпълнителното бюро – Тинка Желязкова, Тодор Ненов и Дафинка Главанска.

Цветя бяха положени на паметниците на антифашистите Аврам Яков, Никола Ботушев,Димчо Карагьозов, Асен Златаров, Велислав Драмов, Николай Лъсков, ЩерюВоденичаров, Атанас Манчев, Никола Кофраджиев, Владимир Зографов, ТеохарБакърджиев, Янко Андонов и Иван Рашев. Цвете бе поднесено и на паметника на земеделския трибунАлександър Стамболийски, както и на паметника на Съветскатаармия в Бургас и на паметната плоча на съветските офицери, загинали на 2 ноември1944 година.  

"Историята на всеки народ има своите върхове. Върхове на действието, които го тласкат в бъдещето. Тяхното изкачване не поставя рекорди, то решава съдбата на милиони хора. Един такъв връх е 9-ти септември 1944 г. Своеобразен връх в десетилетните борби на българския народ за равенство и социална справедливост". Това заяви пред Пантеона в Морската градина на Бургас председателят на БСП – Бургас Живко Господинов.

За да почетат паметта на загиналите антифашисти и да отпразнуват 9-ти септември, тук се събраха стотици членове и симпатизанти на БСП от Бургас и Айтос. Сред официалните лица бяха народните представители от „БСП за България” Николай Тишев и Димитър Стоянов, областният председател на БСП – Бургас Стойко Танков, зам.-председателят на БСП – Бургас Тодор Ненов, общинският председател на БСП – Айтос Милена Куртова-Радева, областният председател на ОЖС на БСП – Бургас Тинка Желязкова, общинските съветници от БСП в местния парламент Чанко Мирчев,  Кирил Петков и Бенчо Бенчев, Стоян Георгиев (председател на 103 ОПО, член на БАС, писател).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега