Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските ученици с послание към шофьорите в първия учебен ден

Бургаските ученици с послание към шофьорите в първия учебен ден

Над 200 бургаски ученици от 26 училища ще отправят своите послания за безопасност на пътя към шофьорите в първия учебен ден. Веднага след откриването на новата учебна година на 15 септември, децата ще се включат в инициативата на Община Бургас и новото звено за пътна безопасност, която ще стартира от 11.30 часа на площад "Тройката".

Над 200 бургаски ученици от 26 училища ще отправят своите послания за безопасност на пътя към шофьорите в първия учебен ден. Веднага след откриването на новата учебна година на 15 септември, децата ще се включат в инициативата на Община Бургас и новото звено за пътна безопасност, която ще стартира от 11.30 часа на площад "Тройката".

Мястото ще бъде превърнато в своеобразна площадка по пътна безопасност с улици, пешеходна пътека и светофари. Там те ще нарисуват своя призив, а най-добрите рисунки ще бъдат отпечатани на плакати, картички и флаери, които ще бъдат раздавани на шофьорите.Инициативата, чиято цел е да напомни на всички, че децата са най-уязвимите участници в движението, ще продължи и през следващите месеци под различна форма.По заповед на кмета на Бургас Димитър Николов пътните маркировки, пешеходните пътеки и осветителните стълбове около учебните заведения също ще бъдат обновени преди 15 септември.

През новата учебна 2015/2016 година в Бургас училищния праг за първи път ще прекрачат над 2000 деца. Общият брой на учениците на територията на общината е близо 25 000.И тази година бургаските деца ще влязат в обновени и ремонтирани учебни заведения.В момента към своя край вървят ремонтните дейности в ОУ "П. Р. Славейков" и в Търговската гимназия, където се извършва цялостно саниране на сградите, подмяна на дограма, топлоизолация и подмяна на отоплителните инсталации.

Ремонт протича и в училището в квартал Сарафово, където се подменя цялата покривна конструкция, както и на двора на ОУ "Братя Миладинови", където се реализира първият от трите етапа за реконструкция на двора на училището. Той включва подмяна на настилката на площада около централния вход. В следващите два етапа, които ще са през 2016 г., влизат изграждане на спортни площадки, на сцена на открито, площадка за безопасност на движението и подмяна на оградата.Обновени са площадките в много детски градини, подменени са настилки в някои от училищата и са боядисани стаите.

В следващите 1-2 години предстои ремонт на последните няколко училища, с които на 100 % ще бъде обновен сградният фонд на учебните заведения в община Бургас.Вече е осигурено външно финансиране по различни програми за "Ал.Г. Коджакафалията", дворовете на училищата "Елин Пелин" и "Св. Св. Кирил и Методий", нов корпус на ЦДГ "Чайка" в "Меден рудник" по новата Оперативна програма "Образователна инфраструктура".

Ремонти ще бъдат извършени и на СОУ "Йордан Йовков" в "Изгрев" и СОУ "Константин Преславски" в "Славейков" по Национален Доверителен Екофонд, а по Българо-швейцарска програма за сътрудничество предстои изграждане на пристройка към ОУ "Хр. Ботев" в квартал Победа.

В навечерието на първия учебен ден Община Бургас напомня на директорите и преподавателите в детските градини и училищата, че е осигурила всичко необходимо за нормалното протичане на новата учебна година на децата и че нямат право да събират пари от родители. Сигнали за нарушения ще бъдат приемани на e-mail:zh.georgieva@burgas.bg.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега