Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските училища излизат в грипна ваканция

Бургаските училища излизат в грипна ваканция

Към момента заболеваемостта сред децата и младежите достига между 20 и 30 на сто.

Втората грипна вълна за сезона засегна и община Бургас. Към момента заболеваемостта сред децата и младежите достига между 20 и 30 на сто. Грипният вирус е тип Б и засяга най-много децата между 5 и 15 години. Това даде причина кметът Димитър Николов да обяви втора грипна ваканция.

Тя ще продължи до края на седмицата, като за неучебни преди минути бяха обявени 4, 5 и 6 март. Учениците ще се върнат в клас чак в понеделник (9 март).

Детските градини и ясли ще продължат да работят при режим "засилен филтър". Ще бъдат използвани мобилни термометри, дезинфекциращи платчета и постелки, както и проверки още на входа на градината.

Други противоепидемичните мерки, които ще бъдат взети за снижаване на заболеваемостта са прекратяване на плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизациите.

Утре, на националния празник 3 март ще бъдат отменени всички масови събития с участието на деца, съобщи още градоначалникът. Големият концерт на площад "Тройката" ще се проведе без бургаските духови оркестри, детските хорове и танцовите групи.

Остава тържественият ритуал в 11.00 часа по издигането на националния, общинския и европейския флаг, както и полагането на венци и цветя пред Паметника на руските освободители в 11.30 часа. Празничният концерт в Бургаската опера също ще се проведе без участието на деца и ученици.

Община Бургас е уведомила и организаторите на останалите прояви за рисково струпване на хора и обявената грипна епидемия в града. Всички директории учители ще възлагат чрез своята електронна система задачи и уроци от учебната прогрма на децата, за да не изостанат те с учебния материал през този период.

Кметът разпореди на "Бургасбус" да извърши дезинфекциране на всички свои автобуси, които се движат по линиите на градския транспорт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега