Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският куклен театър грабна "Икар" за "Филифьонката"

Бургаският куклен театър грабна "Икар" за "Филифьонката"

Десислава Минчева - Тодорова за ролята й на Филифьонката и Неделина Роселинова за Гафсата също получиха призове за постижение в кукленото изкуство.

Бургаският куклен театър грабна награда "Икар" в категория „Куклен спектакъл“ за спектакъла „Филифьонката, която вярваше в бедствия“.

Припомняме Ви, че бургазлии бяха номинирани в две категории - за постижение в кукленото изкуство и за куклен спектакъл. И двете номинации бяха за "Филифьонката".

Десислава Минчева - Тодорова за ролята й на Филифьонката и Неделина Роселинова за Гафсата също получиха призове за постижение в кукленото изкуство.

Пиесата е по текст на Туве Янсон. Драматизацията и режисурата са на Петър Тодоров. Музиката е дело на Петя Диманова. Участват Десислава Минчева - Тодорова, Неделина Роселинова и гласът на Ицко Финци.

Успешният спектакъл на бургаския куклен театър "Филифьонката, която вярваше в бедствия" е история за всички възрасти. По красив и поетичен начин той разказва за една странна Филифьонка, която живее сама на един отдалечен северен бряг. Тя толкова се бои да не й се случи някое бедствие, че почти не излиза от къщата си. Единственото живо същество наоколо е не по-малко странната Гафса. Двете са обречени да бъдат добри съседки, но страховете на Филифьонката им пречат.

По традиция церемонията по връчването на отличията на Съюза на артистите в България се състоя в Международния ден на театъра (27 март). Домакин на 45-ото издание на събитието бе Народния театър в столицата.

Най-добър спектакъл за изминалата година е "Neo-дачници" на Народния театър "Иван Вазов". Наградата за главна мъжка роля отиде при Боян Арсов за постановката "Животът е сън". Ива Тодорова получи "Икар" за женска роля в "Приятно ми е, Ива".


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега