Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският омбудсман сигнализира за опасна велоалея

Бургаският омбудсман сигнализира за опасна велоалея

На това място бургазлийка е била блъсната от велосипедист, на излизане от лечебното заведение.

Бургаският омбудсман Тодор Стамболиев сигнализира за опасна велоалея пред централния вход на Транспортна болница. На това място бургазлийка е била блъсната от велосипедист, наизлизане от лечебното заведение.

Колоездачът се е движелпо велоалеята, която е точно пред болницата. След инцидента, той е избягал ине помогнал на пострадалата. От удара бургазлийката паднала на земята, загубиласъзнание и била приета по спешност в бургаска болница с мозъчно сътресение. Там ебила на лечение три дни. За да предпази съгражданите си от други подобни инциденти, женатаведнага сигнализирала обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев.

"Зачестиха случаите с пешеходци и на велоалеите. Ако не се даде гласности не се обърне внимание от компетентните институции, инцидентите ще сеувеличават. Когато се запознах със сигнала,отидох на място и видях, че наистина само на няколко метра от входа наТранспортна болница е вело алеята. Поради наличие на рампа за трудноподвижнилица до аптеката и поставени саксии за цветя, няма добра видимост. Все пакстава въпрос за Централен вход на болница, а тя се посещава в по-голямата сичаст от лица със здравословен проблем и често със затруднено или забавенодвижение и реакции. Имено липсата на видимост е станала причината  за случилия се инцидент. Странно е вело алеятада бъде на самия вход/изход на лечебното заведение. Това, което се е случило стази жена може  да не бъде единствен иизолиран случай. Затова са необходими мерки, за да стопираме подобни инциденти",казва общественият посредник Тодор Стамболиев.

Омбудсманът на Бургас вече е изпратил писма до Началника на Отдел„Безопасност и организация на движението” към Община Бургас Иван Гюлев, както идо ръководството на Транспортна болница.

"Мисля, че е редно да бъдат взети мерки, илиза ограничаване на движение на велосипедисти пред и в близост до входа наболницата или, като се вземат мерки за подобряване на видимостта на излизане отболницата. Най- удачно е, ако се вземат  мерки и в двете посоки.”- казва ТодорСтамболиев. Той се надява на адекватни резултати от институциите, за да могатда бъдат предотвратени инцидентите за в бъдеще.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега