Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският референдум би струвал 420 000 лева

Бургаският референдум би струвал 420 000 лева

За заплати и възнаграждения на СИК ще отидат около 250 000 лева.

420 000 лева ще струва организирането на местен референдум, свързан с чистотата на атмосферния въздух в Бургас. Това посочва в отговора си до общинския съветник Георги Дракалиев секретарят на Общината Божидар Кънчев. Припомняме Ви, че съветникът внесе питане до общината във връзка с докладна до ОбС за провеждането на такъв референдум.

"В проекторешението на докладната не са посочени източника на финансиране, както и необходимите средства за организацията и провеждането му. А това е изрично условие, съгласно чл.33 ал.1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление", написа Дракалиев.

От отговора на Общината става ясно, че само за отпечатването на изборните книжа ще бъдат необходими 60 000 лева, а за заплати и възнаграждения на СИК ще отидат около 250 000 лева.

Отговорът на питането предизвика остра реакция заради посочената сума. Съветникът Живко Табаков използва социалната мрежа "Facebook", за да коментира, че при подобно допитване в Стара Загора са похарчени 141 328 лева общински пари.

"Така излиза, че освен ежедневната порция отрови, бургазлии получават и още един бонус – двойно по-скъп референдум", коментира Табаков.

Самият Дракалиев пък използва заседанията на постоянните комисии, за да изрази мнение, че е по-добре тези средства да се използват за реализиране на преки мерки за подобряване на качеството на въздуха, вместо да се похарчат напразно при риск референдумът да остане невалиден заради ниска активност, например.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега