Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският свободен университет навършва четвърт век

Бургаският свободен университет навършва четвърт век

Тази година Бургаският свободен университет навършва 25 години. Празничните събития по случай юбилея ще започнат още през февруари и ще продължат през цялата година. Първото в календара е Кръгла маса по проблемите на висшето юридическо образование.

Тази година Бургаският свободен университет навършва 25 години. Празничните събития по случай юбилея ще започнат още през февруари и ще продължат през цялата година. Първото в календара е Кръгла маса по проблемите на висшето юридическо образование.

Бургаският свободен университет есъздаден с решение на Великото народно събрание от 18.09.1991 г. и е един отпървите частни университети в страната. Над 23 000 студенти са завършили в четирите центъра(факултета) – юридически, икономически, технически и хуманитарен. В момента в БСУ се осъществява обучение в 19 бакалавърски, 29 магистърски и 5 докторскипрограми - по информатика, организация и управление на социалните дейности,наказателно право, гражданско процесуално право и икономика.

Всеки център (факултет) ще има интереснипрояви през цялата година. Центърът похуманитарни науки организира Юбилейно издание на „Награда на Декана“,Юбилейна изложба на научни издания на преподавателите. Центърът по икономически и управленски науки организира срещи с утвърдени учени в областта на икономиката и със специалисти от практиката, Юбилейна вечер на икономиста и др.

Центърът информатика и технически науки подготвя две многоинтересни събития - ЦЕРН в БСУ – телемост „Новите информационни технологии вЦЕРН” през месец март и БСУ в ЦЕРН – посещение на студенти и преподаватели в Церн сцел запознаване с „Новите идеи в образованието и в науката“ през октомври.

Центърът по юридически науки еконцентрирал събитията си през април, когато е денят на юриста – ще има Денна отворените врата за ЦЮН с провеждане на публична лекция за гражданите поактуален проблем на 15 април, Конкурс за студентско есе за Деня на юриста,междууниверситетско състезание за решаване на гражданскоправен казус на 23април.

Всичките университетски изданияще имат юбилейни броеве – сп. „Бизнес посоки“, сп. „Съвременнахуманитаристика“, в. „Студентски страсти“. Подготвяме и юбилеен албум с успешнореализирали се възпитаници на БСУ – „25 причини да се гордея, че съм завършилБСУ“. Ще има и няколко изложби:фотоизложби на тема „Моят студентски живот в БСУ“ и „25 години БСУ в сърцето ив спомените (албумите) ми“; изложение на електромобили и ВЕИ системи заелектромобили“.

През цялата година ще се организират научни семинари,кръгли маси, прояви с настоящи и завършили студенти, изяви на всички творческиклубове на БСУ – театралното ателие, клубовете по танци, спортни събития и др.

Много активно се включва и Асоциацията на завършилитеБургаския свободен университет. Ще поканим завършилите студенти на дни и вечерина специалностите, на които ще се срещнат настоящи и завършили, успешнореализирали се студенти, за да обменят мнение за обучението, да споделят идеиза успешна реализация.

Основните тържества ще са на 20-21 септември, когато ще се проведе и научна конференция на тема„Новата идея в образованието“.Тогава ще се състои Тържествен академичен съвет за връчване почетни плакети напреподаватели и гости. Ще бъде връчено и  званието„Доктор хонорис кауза на БСУ“ на най-заслужилия за развитието, укрепването ипросперитета на университета човек.

Бургаскисвободен университет има и дарителска сметка, по която всички бивши и настоящи възпитаници, партньори и приятели могат да преведат суми за осъществяването на инициативите по случай 25-годишния юбилей на учебното заведение:

АлианцБанк България

IBAN : BG82BUIN95611000383798

BIC: BUINBGSF

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега