Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският съд пусна на свобода софиянеца, блъснал група момичета в Китен

Бургаският съд пусна на свобода софиянеца, блъснал група момичета в Китен

Причината са процесуални грешки.

Бургаският окръжен съд, като въззивна инстанция, отмени определение на Районен съд –Царево, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямоводач, блъснал шест момичета в Китен. Съдът остави без разглеждане искането на прокурора при Районнапрокуратура – Царево за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Инстанциятаконстатира, че в кориците по делото фигурира постановление от 09.08.2018 г. наразследващия орган, с което софиянецът е привлечен като обвиняем за това, че на07.08.2018 г., около 21:00 часа, в гр. Китен, при управление на моторнопревозно средство - лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата ипо непредпазливост причинил средна телесна повреда на младо момиче, като деянието еизвършено в пияно състояние - с концентрация на алкохол в кръвта си 0.92 нахиляда, установено с техническо средство „Алкотест Дрегер“ и след употреба нанаркотични вещества - амфетамин, установено с техническо средство „Drager DrugTest 5000”.

Със същото постановление на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Подписка“.Споредвъззивната инстанция, разследващият орган привличайки мъжа в качеството наобвиняем е преценил, че спрямо него следва да се вземе и надлежно е взетапървоначална мярка за неотклонение „Подписка“.

След този момент, за да сепредприемат действия по задържането на лицето, е следвало обвиняемият да не сее явил пред съответния орган без уважителни причини, да е променил местоживеенетоси, без да е уведомил за това съответния орган или да е нарушил режима наизпълняваната по отношение на него мярка за неотклонение. Изготвянето на исканеза вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е трябвало да станепреди по отношение на обвиняемия да бъде взета първоначална мярка „Подписка“.

Определениетона Окръжен съд – Бургас е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега