Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бурният вятър събори десетки дървета, билбордове и покриви

Бурният вятър събори десетки дървета, билбордове и покриви

Над 110 сигнала за произшествия, причинени от силните ветрове, са получени на тел. 112 до 15.00 часа днес, съобщиха от МВР. На всички посочени адреси са изпратени дежурни пожарни и спасителни екипи, като към този момент няма информация за пострадали граждани.

Над 110 сигнала за произшествия, причинени от силните ветрове, са получени на тел. 112 до 15.00 часа днес, съобщиха от МВР. На всички посочени адреси са изпратени дежурни пожарни и спасителни екипи, като към този момент няма информация за пострадали граждани. Обявен бе за днес предупредителен код "жълто" за 24 области. В Русе поривите бяха над 120 км/ч, в Плевен - 90 км/ч, а в Пловдив силата на вятъра достигна 72 км/ч.

Силният вятър, който бушува на много места в страната, е съборил дървета, покриви и билбордове. Най-много са сигналите на територията на област Пловдив. При един от най-фрапантните случаи вятърът е изтръгнал електрически стълб в двора на ОУ "Васил Левски" в града под тепетата. Заради оголени жици мястото е обезопасено от служители на пожарната. В същото училище е полетял и част от покрив на помощна сграда. На тротоар до входа на СОУ  "Братя Миладинови" вятърът е счупил клон, който е понесъл със себе си и пътен знак "STOP".

Сутринта на изхода на Карловско шосе, както и на булевард "Източен" и улица "Лев Толстой" в Пловдив, вятърът е бутнал три билборда. Служители на общинското предприятие "Градини и паркове" в Пловдив към момента са се отзовали на 15 сигнала за паднали дървета и клони, съобщи директорът му Стоян Алексиев. В столицата пожарникарите са реагирали на 15 произшествия, а колегите им от Хасково на 13. И към момента огнеборци и спасители участват в 20 аварийно-спасителни дейности.

По данни, получени от Министерството на околната среда и водите, няма данни за опасни повишения на нивата на реките и язовирите. По поречието на река Дунав се наблюдава покачване на водните нива при Ново село (+22 см), Видин (+10 см) и Силистра (+9 см), но те остават под критичната точка. От вътрешното министерство припомнят на гражданите и правилата за безопасното поведение при силни ветрове и смерч. Специалистите съветват да потърсим подслон и да бъдем възможно най-кратко време на открито. Когато сте навън, трябва да внимавате за падащи отломки и други предмети.

Силните ветрове и смерчът засягат предимно горните етажи и тавански помещения. Преценете и ако е необходимо, използвайте за убежище мазето на сградата. Ако сте далеч от дома си, за временно укритие можете да използвате обществените сгради и подлези. Когато сте на път и не можете да намерите бързо подслон, е добре да спрете автомобила далеч от електропроводи, дървета и надвиснали скални маси. 

Бурното море и високите вълни са разрушили част от бреговата ивица в местността Косата в Поморие. От петте изградени диги три са почти отнесени от морето. Нарушена е и подпорната стена, където наскоро са извършени укрепителни работи. Експерти от областна администрация в Бургас са направили оглед и оценка на щетите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега