Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бурята Гита донесе щети и наводнения в Нова Зеландия

Бурята Гита донесе щети и наводнения в Нова Зеландия

По последни данни, ситуацията е овладяна.

Циклонът Гита, който нанесе значителни материални щети на архипелазите Тонга и Самоа в Тихия океан, връхлетя Нова Зеландия със силни ветрове и проливни дъждове. Като превантивна мярка редица общини на Южния остров в Нова Зеландия, в т.ч. град Крайстчърч, бе обявено бедствено положение. Има сведения за свличания на земна маса в местността Голдън Бей в най-северната част на Южния остров, довели до блокиране на главен път.

Властите планират да осигурят снабдяване и комуникации с района чрез фериботи и самолетни полети, посочват от Външното министерство на България. Поради лошото време са отменени всички полети за и от столицата Уелингтън. По последни данни, ситуацията е овладяна.

Към момента в посолството на България в Канбера, Австралия, не е получавана информация за пострадали български граждани или такива, които са блокирани в Нова Зеландия поради лошото време.

Министерството на външните на работи препоръчва на всички наши сънародници, намиращи се в засегнатите райони, да се информират редовно за ситуацията чрез средствата за масово осведомяване и да следват инструкциите на местните власти. Ако имат възможност - да осъществят контакт със своите близки и да ги информират за своето местоположение и състояние.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега