Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Буургсток" дава среща на модерната литература и рок музиката в Дома на писателя

"Буургсток" дава среща на модерната литература и рок музиката в Дома на писателя

Събитието ще се проведе на 9 август

Модерна поезия и белетристика, както и култови рок произведения ще звучат в Дома на писателя в Бургас по време на арт проявата "Буургсток". Събитието, което е инициатива на Творческата комисия на Бургаската писателска общност, ще се проведе на 9 август от 18.00 часа, дни преди 49-годишнината от легендарния и най-емблематичен фест в историята на рока - Уудсток.

Акцентът ще бъде поставен върху историята на събитието и влиянието му в съвременната литература и изкуството като цяло. В рамките на "Буургсток" ще бъде обърнато внимание и на артистите от Beat Generation. Това съобщиха организаторите на събитието от Бургаска писателска общност. 

Легендарният Уудсток се провежда на 15, 16 и 17 август 1969 година в градчето Бетъл във фермата на Макс Ясгур. Макар че Уудсток се асоциира с хипи движението, фестът се превръща и в арена за изява на най-виртуозните и знакови изпълнители от многообразните рок жанрове, блуса, джаз фюжъна.

През 1969 година пред близо половин милион души най-доброто от себе си дават легендарни групи и изпълнители като "Блъд, сует енд тиърс", Джо Кокър, Джими Хендрикс, "Крийдънс клиъруотър ривайвъл", "Кросби, Стилс, Неш енд Йънг", "Джеферсън Еърплейн", Джанис Джоплин, Ричи Хевънс и много други ключови имена.

Първото издание на фестивала получава световна известност, а оттогава на всяка 10-та година по света се правят опити събитието да бъде повторено. През 2009 година на мястото на първия фест се провежда възпоменателно турне под наслов "Героите на Уудсток" , в което вземат участие Mountain, Jefferson Starship, Ten Years After, Canned Heat, Country Joe McDonald, Levon Helm Band и други изпълнители.

Идеята на организаторите на "Буургсток" е с арт проявата не само да бъде почетена годишнината от феста, но и да бъде дадена възможност за изява на утвърдени представители на различни видове изкуства, на младите автори. И "Буургсток" да има издание през 2019 година, когато легендарният фест ще отбележи своя 50-годишен юбилей с прояви навсякъде по света.

Всеки, който желае да се включи със собствена изява - песен, рецитация или нещо друго, е добре дошъл.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега