Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бъбречните кризи и как да се спасим от тях

Бъбречните кризи и как да се спасим от тях

Бъбречните камъни представляват твърди образувания с минерална и кристална структура, които се образуват в бъбреците или някъде по хода на пикочния тракт. Когато тръгнат да излизат те предизвикват ужасни и нетърпими болки. Те са честа причина за поява на кръв в урината и болка в корема, хълбоците или слабините. Някои от изявите на бъбречно-каменната болест са едни от най-болезнените състояния в медицината.

Бъбречните камъни представляват твърди образувания с минерална и кристална структура, които се образуват в бъбреците или някъде по хода на пикочния тракт. Когато тръгнат да излизат те предизвикват ужасни и нетърпими болки. Те са честа причина за поява на кръв в урината и болка в корема, хълбоците или слабините. Някои от изявите на бъбречно-каменната болест са едни от най-болезнените състояния в медицината.

Бъбречните камъни се образуват от кристали, които се намират в урината и се “сглобяват” в по-големи формации във вътрешността на бъбреците или останалата част от пикочния тракт. Нормално в урината има баланс между специфични вещества, които улесняват и такива, които потискат процеса на кристализация. В някои случаи това равновесие се нарушава и се образуват различно големи кристални структури. Бъбречните камъни са разнообразни както по размер и форма, така и по състав. Те могат да бъдат съставени от редица вещества.  

Бъбречните камъни могат да се образуват във всяка една част от отделителната система. Повечето от бъбречните камъни излизат от пикочната система на тялото спонтанно, без лекарска намеса. В случаите, когато бъбречно-каменната болест предизвиква дълготрайни оплаквания или усложнения могат да се приложат редица методи на лечение.  

Лечението на бъбречните кризи е насочено преди всичко към промяна в начина на хранене и нормализиране обмяната на веществата у пациента. Необходимо е задължително преминаването към природосъобразна диета: вегетарианска, млечно-растителна храна с повече плодове и зеленчуци /винаги измити/ или пък обикновена храна без употреба на свинско, говеждо, овнешко и консервирани меса и риби; от менюто трябва да се изключат още лютивите подправки; не трябва да се употребява алкохол, тютюн, кафе.

Максимално ограничаване на солта, която задържа течностите в организма и катализира кристализацията на съединенията, разтворени в тях. Увеличаване поемането на течности: вода /минерална, дестилирана или преварена/, сокове и специализирани билкови чайове. Бирата, газираните напитки и сиропите, освен че не са ефективни в същата степен, притежават допълнителни вредни въздействия, които ги правят неподходящи за природолечебно приложение.

Едни от най-известните рецепти за бъбречни кризи и отстраняване на камъни, които може да ползвате в домашни условия!

Най-лесният и ефикасен начин за изкарване на камъните от бъбреците е следната  рецепта, която спокойно се прави в домашни условия. В половин кофичка кисело мляко се слагат 20 стръкчета ситно нарязан магданоз. Изяжда се вечер 30 мин. преди храна. Процедурата се повтаря докато камъкът излезе.

Магданозът е спазмалготик затова се препоръчва и още една рецепта с него. При остра бъбречна криза се пие магданозена вода. Приготвя се по следния начин -  връзка магданоз се реже на ситно и се слага в 1 литър вода, вари се докато от водата остане към 800 мл. Пие се 30 минути преди хранене.

Друг бърз начин за изчистване на камъните е като в 3 л вряла вода се слагат 3 суп. лъжици ленено брашно. Ври 10 мин. и след изстиване се добавят 2 лимона и 3 лъжици мед. Пие се 20 мин. преди ядене 3 пъти дневно по 1 винена чаша в продължение на 3 месеца, като камъните излизат без да усетите.   

За камъни в пикочопроводите се препоръчва - 1 чаша счукано пъпешово семе се залива с 3 л топла преварена вода и кисне 8-10 часа. Пие се вместо вода.  Прави се следната атака: сок от 1 лимон сутрин на гладно, хисарска минерална вода над 2 л дневно, 3 чаши билкова отвара и лъжичка солуран.   

Ако болката продължава и камъкът не е изхвърлен потърсете лекарска помощ!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега