Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българи в чужбина срещу Валери Симеонов: Избирателите са Ваши работодатели

Българи в чужбина срещу Валери Симеонов: Избирателите са Ваши работодатели

Депутатът и лидер на НФСБ отговори на писмото, което Елена Хамбарджиева - българка, живееща в Ню Йорк, разпрати до българските медии с прикачени снимки на великденски яйца с послания и видео от нашенци в чужбина.

Народният представител Валери Симеонов влезе в остър конфликт с българите в чужбина, организирали кампанията срещу промените в Изборния кодекс, възпрепятстващи разкриването на изборни секции извън дипломатическите ни звена. Депутатът и лидер на НФСБ отговори на писмото, което Елена Хамбарджиева - българка, живееща в Ню Йорк, разпрати до българските медии с прикачени снимки на великденски яйца с послания и видео от нашенци в чужбина.

В отговора си, Симеонов напада Елена, че в действителност самата тя има възможност да гласува, тъй като в Ню Йорк има дипломатическо представителство. Според народния представител, протестните действия срещу новите текстове в ИК целят медийно внимание. В писмото си той цитира данни, че разкриването на секция зад граница струва между 8 000 и 12 000 лева на българските данъкоплатци и се обръща към Хамбарджиева с думите:

"Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25годишни проблеми сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници".

Острият език на народния представител засегна групата на протестиращите срещу ИК български граждани по света, които веднага излязоха със своя позиция и разпространиха открит отговор до медиите у нас. Те напомниха, че Симеонов е народен представител и, като такъв, е длъжен да се вслушва във волята на избирателите, които са негови работодатели.

"В писмото си господин Симеонов си позволява да говори за сума между 8 000 и 12 000 евро за откриване на секция в чужбина. Бихме искали да припомним, че сумата, отделена за организация на изборите в чужбина през 2014 година, възлизаше общо на 1,8 млн. лева за 428 секции, което прави около 1 700 евро на секция, като половината от тези разходи са за командировка на представител на държавата, които могат да бъдат спестени.

Много българи в чужбина продължават да са данъкоплатци, а както е добре известно, българската диаспора е най-големият инвеститор в бюджета на Републиката - с близо 3 млрд. лева годишно. Така че, каквото и да се плаща за избори в чужбина, ние сме допринесли за нашия справедлив дял", коментират авторите на отговора и подчертават, че да гласуват е тяхно конституционно право, чието упражняване не е нито скъпо, нито опасно за националните интереси.

"Български политик да си позволи да нарича "безродни" хиляди хора, крепящи бюджета на държавата и борещи се с години за правото си на глас и участие в обществения живот на България, е неетично и представлява опасна проява на незачитане на гражданите от страна на един законотворец", допълват Елена Хамбарджиева, Мария Спирова, Десислава Христова, Силвия Атипова, Димитър Иванов и д-р Надежда Наумова, подписали отговора до депутата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега