Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българин получи "Зелен Оскар" за опазване на природата

Българин получи "Зелен Оскар" за опазване на природата

Призът му бе връчен от Нейно Кралско височество принцесата на Британския кралски дворец Анн.

Българин получи т.нар. "Зелен Оскар" за опазване на природата. Д-р Николай Петков от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) получи приза от Нейно Кралско височество принцесата на Британския кралски дворец Анн за дългогодишната ангажираност и работа за опазването на Шабленското и Дуранкулашкото езеро, които са важни места за зимуване на червеногушата гъска.

Д-р Николай Петков е един от петимата победители от цял свят с принос за опазването на природата, удостоени с наградата на Уитли тази година. Той се нарежда до хора, които работят за опазването на застрашени видове в Гана, остров Мадагаскар, Индонезия (остров Борнео), Коста Рика и Аржентина.

Удостоените с наградата Уитли за опазване на природата получават финансиране в размер на 40 000 британски паунда, предоставени от Фонда на природата Уитли, в подкрепа на работата им за опазване на едни от най-застрашените от изчезване видове на планетата и най-ценни природни територии. Наградата Уитли дава шанс на нейните носители да привлекат нови възможности за допълнително финансиране на техните дейности.

Д-р Николай Петков е четвъртият българин печелил наградата на Уитли за опазване на природата („Зеленият Оскар“), след Емилиян Стойнов, Емил Тодоров и Стойчо Стойчев. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега