Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българин стана шампион по боулинг на САЩ

Българин стана шампион по боулинг на САЩ

Българинът Боян Донов стана шампион по колежански боулинг на САЩ, след като отборът му победи над 100 съперници в състезанието през април тази година. Сънародникът ни печели титлата с тима на университета “Линденууд”.

Българинът Боян Донов стана шампион по колежански боулинг на САЩ, след като отборът му победи над 100 съперници в състезанието през април тази година. Сънародникът ни печели титлата с тима на университета “Линденууд”. В него Боян учи със стипендия за боулинг, която покрива 80% от годишната му такса за обучение по спортен мениджмънт, съобщава в. "24 часа".

За да стигне до титлата, отборът на Боби минава първо през регионално първенство. Донов е един от 125-те души, избрани в състава. Той дори попада в представителния тим, който е сред първите 4 отбора и продължават на щатското първенство. Там Боян и съотборниците му повалят противниците си като кегли и след няколко страйка (с един удар да се съборят всичките 10 кегли - бел. авт.) на българина отиват на националното първенство. На всеки мач Боби си слага бадж с българския флаг на фланелката.

“Наистина не си спомням колко страйка съм направил. Важното е, че отборът побеждаваше. Той е преди всичко”, разказва Боян.В началото на момчето му било трудно да свикне, че в САЩ всеки поставя първо отбора и после себе си. Сега обаче е категоричен: “Това е по-добрият вариант. Важно е да вървим напред заедно, а не всеки в различна посока в търсене на собствения си интерес. Това е урок, от който родните политици могат да се поучат.”

Статистиката на Боян е впечатляваща. От 106 турнира в България и света той е спечелил 16. Прибрал е 17 030 лева от наградни фондове, което го поставя на първо място в България. В родната ранглиста е бил първи в продължение на 22 месеца, което също е национален рекорд. От върха слиза 2 месеца след заминаването си в САЩ през 2013 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега