Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българите в чужбина ще подновяват и книжката си по електронен път

Българите в чужбина ще подновяват и книжката си по електронен път

Условието за това е да притежават квалифициран електронен подпис, да имат вече издаден български личен документ в последните 59 месеца преди подаването на заявлението и да са им били снети необходимите биометрични данни.

Българите в чужбина ще могат да подават и заявления за подмяна на шофьорската си книжка по електронен път. Припомняме Ви, че личните документи вече могат да се сменят и онлайн, след като през декември м.г. правителството прие промени в два подзаконови нормативни акта – Правилника за издаване на българските лични документи и Тарифа №3 за таксите, които се събират за консулско обслужване в системата на Министерството на външните работи по Закона за държавните такси.

Промените в правилника самотивирани с обстоятелството, че Министерството на външните работи приключиработата си по проекта за внедряване на електронни услуги „Е-консулски услуги”,финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет” 2007-2013 г.

Среализирането му българските граждани, живеещи в чужбина, ще могат да подаватзаявления за подмяна на повредено, унищожено, изгубено или откраднатосвидетелство за управление на МПС с ново свидетелство със същата валидност поелектронен път, чрез онлайн форма, която ще намерят на страницата на МВнР.

Условието за това е да притежават квалифициран електронен подпис, да имат вечеиздаден български личен документ в последните 59 месеца преди подаването на заявлениетои да са им били снети необходимите биометрични данни.

Заплащането на заявенитеуслуги също ще става по електронен път.С промените в Тарифа №3 от еднастрана се създава правна възможност за заплащане в брой на извършванитеконсулски услуги и, от друга страна, се прецизират наименованията на услугитепо заверка на подпис и удостоверяване на съдържание на документ, за които сесъбират такси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега