Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България и Румъния планират да създадат съвместен ТИЦ в Китай

България и Румъния планират да създадат съвместен ТИЦ в Китай

Правителството одобри проекта на Протокол за намерение между Министерството на туризма на България и Министерството на икономиката, търговията и туризма на Румъния. Чрез документа двете страни заявяват стремежа си да засилят приятелските си взаимоотношения и да допринесат за икономическото си развитие и растежа на туристическия потенциал.

Правителството одобри проекта наПротокол за намерение между Министерството на туризма на България иМинистерството на икономиката, търговията и туризма на Румъния. Чрез документадвете страни заявяват стремежа си да засилят приятелските си взаимоотношения ида допринесат за икономическото си развитие и растежа на туристическияпотенциал.

Протоколът за намерение стимулираразвитието на общи туристически продукти в областта на културно-историческия,балнео- и СПА, фестивалния и други видове туризъм. Целта е да се увеличипотенциалът за нарастващ туристопоток от трети пазари, включително и далечни,като се акцентира най-вече на Китай.Специфичността на азиатскитепазари, в частност Китай, изисква разработването на проекти на културнимаршрути, а България и Румъния съвместно могат да предложат интересни продукти.

Един от вече подготвените - „По пътя на римските императори“, чертае трасето надва маршрута и цели интегрирането им в транснационални и трансграничнитуристически услуги, в които основните притегателни елементи сакултурно-историческото наследство от Римската епоха и етнокултурата на региона.Проектът съдържа по пет обекта от всяка страна, избрани по одобрени отпартньорите критерии – географска принадлежност към р. Дунав, близост донаселени места, пътни връзки, възможност за настаняване и хранене, туристическиатракции, участие в маркетингови кампании. Включените български обекти сакрепостта „Калето“ – Белоградчик, старинният град „Улпия Ескус“ – Плевен,античният военен лагер „Нове“ – Свищов, античната крепост „Сексагинта Приста“ –Русе, и Римската гробница – Силистра.

В Протокола за намерение санабелязани различни области на тясно сътрудничество и обмен на информация. Среднай-важните е създаването на Българо-румънски туристически информационен център/ТИЦ/ в Китай, който ще промотира общите продукти. Ще се обменят информация иекспертни групи, което ще насърчава развитието на различните видове туризъм, щесе провеждат съвместни мероприятия за представянето на туристическия потенциална двете страни и др.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега