Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България получава 1 460 000 евро за реакция при кибер инциденти

България получава 1 460 000 евро за реакция при кибер инциденти

Сред получателите на тези средства са операторите на основни услуги, каквито са електрическите и газовите компании, летищата, водоразпределителните дружества и националните компетентни власти за киберсигурност.

За първи път България печели 1 460 000 евро по Механизма за свързване на Европа за реализация на 4 проекта за киберсигурност. Това я нарежда на второ място сред 17-те държави, които ще получат средства за засилване на капацитета на ЕС за справяне с кибератаки и инциденти. Избраните 33 проекта са на стойност 11.4 милиона евро.

Това съобщи българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел, в чийто ресор е въпросът за киберсигурността на ЕС. Тя уточни, че сред получателите на тези средства са операторите на основни услуги, каквито са електрическите и газовите компании, летищата, водоразпределителните дружества и националните компетентни власти за киберсигурност.

Европейската комисия предоставя 7,5 милиона евро за финансиране на екипите за реагиране при инциденти с компютърна сигурност, 3 милиона ще бъдат за финансиране на операторите на основни услуги и 200 хиляди евро ще са за националните компетентни органи.

Получателите трябва да придобият необходимите инструменти, знания и умения, които да помогнат за прилагането на Директивата за мрежова и информационна сигурност (НИС) и да се засили сътрудничеството на европейско ниво.

Например, някои от проектите предвиждат създаването на оперативни центрове за сигурност, други целят развитие на уменията на хората, а целта на трети е да адаптират своите инструменти за докладване на кибер инциденти на европейско ниво.

Споразуменията за получаването на средствата ще се подпишат през есента, а изпълнението на проектите ще започне в края на 2019 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега