Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българките раждат все по-късно

Българките раждат все по-късно

През последните десетилетия у нас се наблюдава трайна тенденция към увеличаване на възрастта за раждане на жените - ако през 90-те години на миналия век средната възраст за първо раждане на българката е била 20-21 години, днес тя вече е 25-26 години, а за София и най-големите градове достига и дори надхвърля 28-30 години, съобщиха от НСИ.

През последните десетилетия у нас се наблюдава трайна тенденция към увеличаване на възрастта за раждане на жените - ако през 90-те години на миналия век средната възраст за първо раждане на българката е била 20-21 години, днес тя вече е 25-26 години, а за София и най-големите градове достига и дори надхвърля 28-30 години, съобщиха от  НСИ.

През последните 10 години делът на родилките с първо раждане на възраст над 35 години се е повишил над два пъти - от 6% сега той възлиза на 13%. Този факт не само поражда проблеми по отношение на здравето на майката и детето, но и води до сериозни демографски последици за нацията.  

Независимо че медицината, биологичните науки и имунологията напреднаха много през последните години, повишаването на възрастта на желаещите жени и двойки да станат родители води до повишаване на риска от трудно забременяване и раждане на дете с ниско тегло, поясняват специалистите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега