Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българо-германски консултации за пенсиите ще се проведат в Бургас през септември

Българо-германски консултации за пенсиите ще се проведат в Бургас през септември

Срещите с експертните екипи са безплатни и според желанието на консултираните могат да се проведат както на български, така и на немски език.

Българо-германски консултационни дни за пенсиите ще се проведат в Бургас между 26 и 28 септември, информират от Националния осигурителен институт. Те се организират от НОИ, Федерациятана Германското пенсионно осигуряване и Германското пенсионно осигуряване СреднаГермания.

Врамките на проявата, четири експертни екипа от двете страни ще предоставятиндивидуални консултации по конкретни случаи, свързани с преценка на права вобластта на пенсиите на лицата, живеещи в България, които имат осигурителнипериоди, придобити съгласно законодателството на България и на Германия.

Заинтересованителица ще имат възможност да се консултират по въпроси, свързани с условията запридобиване на право на пенсии, преизчисляване и изплащане на пенсии съгласноправилата за координация на схемите за социално сигурност, съдържащи се вевропейските регламенти, както и за очакван размер на бъдещата им германскапенсия.

Срещитес експертните екипи са безплатни и според желанието на консултираните могат дасе проведат както на български, така и на немски език.Консултациитеще се проведат според предварително направени графици в сградата натериториалното поделение на НОИ в гр. Бургас, с адрес: бул. „Стефан Стамболов“№ 126.

Желаещитемогат да си запишат приемен час на телефони 056/803 752 и 056/803 729 или наелектронна поща Elena.Komitova@burgas.nssi.bg. Приемното време и за трите дни еот 09:00 ч. до 16:30 ч.

Запо-голяма ефективност на консултациите е препоръчително всеки записал се да носисъс себе си документите си за трудов/осигурителен стаж, всички дипломи заобразование и курсове, както и документ за самоличност. За признаването наосигурителен стаж за майчинство, жените следва да носят и акт за раждане надете/деца. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега