Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българово ще отбележи Световния ден на водата с богата програма

Българово ще отбележи Световния ден на водата с богата програма

Тази година темата е "Подводен вулкан".

За пети  пореден път в град Българово ще отбележи Световния ден на водата 22 март с поредица от събития в Читалище "Съгласие 1905". Тази година темата, върху която ще се фокусират всички прояви са геотермалните води в град Българово и геоложки феномен "Подводен вулкан". 

Отбелязването на Световния ден на водата в Българово 2018 година ще се проведе под патронажа на г-жа Ивелина Василева - председател на комисията по околна среда и води в Народното събрание. Организатори на събитието са Кметството, Читалище "Съгласие 1905" и Основно училище "Васил Левски" Българово. Целта на организаторите е да провокират интереса на жителите на града и съседните населени места към тези природни дадености и обекти.          

Проявите ще започнат в 11 часа в залата на Читалище "Съгласие 1905".  Лекция с научна информация за термални води в землището на гр.Българово и реализираните сондажи ще изнесат инж. Тодор Цонков и  инж. Илия Лазаров.  Ще бъде представен  чрез видеоклипове, филми и инсталации световния опит в експлоатацията на геотермални води.

Като част от  празничната програма ще бъде представен филм за същността но подводния вулкан, а инж. Тодор Цонков ще запознае присъстващите с повече информация за същността  и структурата на това природно явление.

Предвиден е и фотоконкурс и изложба на тема  "Вулканът и водата". Фотосите, които ще участват във фотоконкурса "Вулканът и водата" трябва да се представят до 17.00 часа  на 22 март в Читалището на Българово. Жури с председател Галин Комитов ще определи най-добрите и забавни снимки: Първа награда -  50 лева, Втора награда -   30 лева и Трета награда -    20 лева. Предвидена е специална награда 50 лв. за най-добре направена геотермална инсталация или макет на вулкан. Изложбата със снимки ще бъде подредена в парка пред Кметството. Връчването на наградите и обявяване на победителите ще се проведе на 24 март от 11,00 часа.

В рамките на празничния ден е предвидена и демонстрация по добиване на стъкло чрез загряване на скалата "Българит". Желанието на организаторите е да участват децата и техните родители и учители със свои интересни творчески хрумвания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега