Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Български информационен туристически център отвори врати в Токио

Български информационен туристически център отвори врати в Токио

Туристическият център е разположен в центъра на японската столица, а на церемонията за официалното му откриване присъстваха повече от 90 души, сред които депутати от Долната камара на японския парламент, представители на министерства, бизнеса и туристическите среди, посланици и др.

Български информационен туристически център отвори врати в Токио. Това става по силата на подписано споразумение между Министерството на туризма и Бизнес Асоциация Япония и Югоизточна Европа (БАЯЮИЕ). В церемонията взе участие и министърът на туризма - Николина Ангелкова.

За обезпечаването на Центъра държавата няма да заплаща нищо. Разноските за всичкипредвидени дейности ще бъдат поети от БАЯЮИЕ, като Министерството на туризмапоема ангажимента да предоставя актуални рекламни материали, които да бъдатразпространявани в туристическия център в японската столица.  

"Много важно е, че България вече присъства физически натуристическия пазар в Япония и всички жители и гости на Токио ще могат даполучават актуална информация на място за възможностите за туризъм в странатани", каза министър Ангелкова. Тя подчерта, че България е известна средазиатските туристи с розовото си масло и киселото мляко, но тук те могат даоткрият много други атрактивни форми на туризъм.  

Япония е в топ 50 на генериращите пазари за българскиятуризъм и заема 41 позиция за периода януари-август 2016 г. с над 9 хил.  туристи, което е с 16.5 % увеличение спрямосъщия период на 2015 г. Според националната статистика, през 2015 г. странатани е посетена от общо 12 362 японски граждани.

"Тези цифри показват, че имаръст на интереса и можем да задълбочим традиционно добрите ни взаимоотношения всферата на туризма. Сигурна съм, че откриването на информационния център еважна стъпка в тази посока", допълни Николина Ангелкова.

Туристическият център е разположен в центъра на японскатастолица, а на церемонията за официалното му откриване присъстваха повече от 90души, сред които депутати от Долната камара на японския парламент,представители на министерства, бизнеса и туристическите среди, посланици и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега