Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Български ученици с две втори и едно трето място в Международна олимпиада по френски

Български ученици с две втори и едно трето място в Международна олимпиада по френски

В състезанието участваха 32 ученици от X до XII клас от Албания, Армения, България, Република Македония, Република Молдова и Румъния.

Две втори и едно трето място заеха българските участници на втората Международна олимпиада по френски език за страните членки на Международната организация на Франкофонията (МОФ) и на нейния Франкофонски регионален център за Централна и Източна Европа в София, информират от МОН.

Състезанието се проведе в последните два дни от октомври в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч. В него участваха 32 ученици от X до XII клас от Албания, Армения, България, Република Македония, Република Молдова и Румъния.

Те се състезаваха в два етапа – писмен индивидуален и устен по екипи с представители от всяка страна. По регламент учениците имаха предварителна подготовка в тематичните области мода, здраве и здравословен начин на живот, пътуване и писане, младите хора в съвременното общество.

Ученичката от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София Константина Кирилова се представи най-добре от нашия отбор в писмения етап за ниво B1 и зае второто място в класирането. В устния екипен етап тя се нареди на трета позиция.

Другата наша ученичка, която се класира на призова позиция, беше Димана Стоянова от IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ във Варна. Тя се нареди на второ място с екипа си на устния етап на олимпиадата.

Останалите членове на българския отбор бяха Христина Митева от IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ във Варна, Ивайло Антонов от ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново, Веселина Василева от ГРЕ „Г. Ст. Раковски“ в Бургас и Ани Спасова от 23. СУ „Фредерик Жолио-Кюри“ в София.

Международно жури с представители от всяка участваща срана оценяваха учениците. Българският член на журито беше дългогодишният учител по френски и бивш зам.-директор на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ Аглая Ангелова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега