Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Български ученици спечелиха 61 медала от международни състезания тази година

Български ученици спечелиха 61 медала от международни състезания тази година

6 са медалите от Международната олимпиада по математика, 4 – по физика, 7 по химия, 3 – по биология, 3 – по информатика, 5 – по математическа лингвистика, 7 – по астрономия.

Български ученици спечелиха 61 медала от международни олимпиади и балканиади тази година, показва равносметката на просветното министерство за отиващата си 2016-а.

6 са медалите от Международната олимпиада по математика, 4 – по физика, 7 по химия, 3 – по биология, 3 – по информатика, 5 – по математическа лингвистика, 7 – по астрономия, 6 – от европейската олимпиада по природни науки, 12 – от Балканиадите по ма тематика и 8 – от Балканиадите по информатика (за старша и младша възраст).

През 2016 г. България бе домакин на XXI Международна олимпиада по астрономия за ученици от 14 до 18 години. В нея участваха 78 състезатели от 16 държави. Сред тях са най-силните млади астрономи на Русия, Китай, Индия, Италия, Република Корея.

На тази олимпиада е и най-доброто представяне на България досега – освен седемте медала, имаме отново абсолютен победител. Това е Бойко Красимиров Борисов от СМГ „Паисий Хилендарски“, София, който спечели златен медал и Диплом за най-добър резултат.

Освен Бойко, златни медали в международни олимпиади и балканиади през 2016 г. са спечелили още:

- Христо Веселинов Венев от СМГ с два златни медала: от Международната олимпиада по информатика и от Балканската олимпиада по информатика, старша възраст;

- Кристиан Георгиев Георгиев от ОМГ "Академик Кирил Попов", Пловдив на Международна олимпиада по математическа лингвистика;

- Евгени Стаев Кайряков от СМГ на Балканска олимпиада по математика, младша възраст;

- Енчо Иванов Мишинев от МГ "Атанас Радев", гр. Ямбол на Балканска олимпиада по информатика, старша възраст;

- Радослав Димитров, ОМГ - Пловдив, 10 клас – златен медал Балканска олимпиада по информатика младша възраст.

В олимпиадите по учебни предмети 107 ученици са станали лауреати. Бургас е сред отличниците в тази категория. 49 деца и младежи от ПМГ са участвали в националния кръг на олимпиадите.

През 2017 година България отново ще бъде домакин на международни олимпиади – на Балканската олимпиада по математика за ученици до 15 години и половина и на Европейска младежка олимпиада по информатика за ученици до 15 години и половина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега