Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бъчварова: Хора, които не са стъпвали в Хитрино, коментират и объркват хората

Бъчварова: Хора, които не са стъпвали в Хитрино, коментират и объркват хората

В момента екипите на място се опитват възможно най-бързо да приключат с операцията по разчистване, за да могат жителите на селото да се върнат, но само ако е безопасно за тях.

"Всеки ден, по два пъти, в точно определено време, даваме информация от щаба, т.е. от мястото, където се събира цялата информация и се взимат решения. Информираме обективно и внимателно за случващото се, без да крием нищо. Успоредно с това има коментари на хора, които не са стъпвали тук, не са виждали за какво става въпрос, но имат повече време да говорят, с което объркват местните жители", обясни вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

Тя подчерта, че в момента екипите на място се опитват възможно най-бързо да приключат с операцията по разчистване, за да могат жителите на селото да се върнат, но само ако е безопасно за тях. Днес Бъчварова и членове на кризисния щаб участваха в среща на общински съветници, кметове от региона и местни жители на Хитрино. Тя съобщи, че по време на срещата са били поставени редица въпроси, на които е обяснено, какво и защо се прави и как се помага на хората.

"Обяснихме им технологично решенията, които сме вземали и които не са леки, а изискват определена експертиза. Надявам се разбраха, че ние нямаме никакво желание или интерес да се бавим, но трябва да гарантираме условията за сигурност", допълни още Бъчварова. По думите й, категоричен срок не може да се постави. Гл. комисар Николай Николов също посочи, че операцията е деликатна и това прави процеса непредвидим.

Вътрешният министър и директорът на ГДПБЗН разясниха и планираните действия при гарантирана сигурност да се ускори процесът на работа и да се скъсят сроковете. Според плана в определена зона ще бъде осигурена втора работна площадка, която ще даде възможност докато едни от цистерните се транспортират и обработват  на място, на други да се прави обстоен преглед.

Никоя от цистерните няма да остане на склад в района на селото, бе категорична Бъчварова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега