Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бъчварова на нощна обиколка в Слънчев бряг, похвали органите на реда

Бъчварова на нощна обиколка в Слънчев бряг, похвали органите на реда

Министърът се включи в проверки по увеселителни заведения и търговски обекти.

Като много продуктивен и успешен, определи вицепремиеръти министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова подходът приложен в Слънчевбряг през активния летен сезон. Тя се включи в обиколка на най-големия курортенкомплекс заедно с Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов,като в нощната й визита, освен срещи и разговори с полицейски служители надежурство по КПП-та, се включиха и проверки по увеселителни заведения итърговски обекти.

Министър Бъчварова присъства и на разпределение на задачите икоординиране на действията по съвместните проверки на служителите на НАП ивътрешното ведомство, предвидени да протекат малко след полунощ в Слънчев бряг.Румяна Бъчварова обясни, че целта на присъствието йв курортния комплекс е да види как служителите от МВР работят на място, като натази база се направи анализ на извършеното и в случай на необходимост ще сеоптимизират предприетите до момента действия.

"Досегашната работа е довела очевидно до положителни резултати: увеличил се еоборотът на търговските заведения, въведен е ред, който в началото смущавалсобствениците и някои граждани. Сега обаче хората са се успокоили и вече сечувстват по-сигурни, което е и главната цел", коментира Бъчварова. Тя заяви, чеприложения в Слънчев бряг подход е една изключително добра практика, при коятовсички институции на местно ниво, имащи контролни функции работят заедно,координират усилията си и извършват съвместни проверки.

Румяна Бъчварова посочи, чеиска да насърчи всички служители на реда да работят по досегашния начин, чийторезултат е повече от положителен и гарантира спокойствието и сигурността напочиващите в най-големия курортен комплекс в България – Слънчев бряг.

По отношение посещението си в Германия заедно спремиера Бойко Борисов, министър Бъчварова заяви, че целта е представяне набългарската позиция във връзка със ситуацията с мигрантската криза в Европа. Подумите й двамата с премиера са получили уверение и разбиране, че в рамките наЕС трябва да има обща политика, която се одобрява и изпълнява от всички държави.

"Това, което нашите партньори в Германия ни казаха е, че винаги са възприемалиБългария, като една сигурна страна, която се справя с проблемите си. Ниепродължаваме да се справяме, но отчитаме и рисковите фактори, които могат даусложнят ситуацията. Затова решихме и това, което направи премиерът спосещението си в Истанбул и с визитата в Германия, да обясним кои са рисковитефактори и да обясним колко е важно споразумението между ЕС и Турция да влезе всила и за започне да се изпълнява”, заяви още вицепремиерът , подчертавайки, четова в момента е най-важното условие, за да се предотврати мигрантската криза вЕвропа.

Бъчварова наблегна, че става въпрос не само заБългария, а за събития, които могат да се отразят и на останалите държави. За товае и заявено, че България трябва да бъде подкрепена в опазване на външнатаграница.

"Имаме абсолютното разбиране от нашите партньори и от канцлера Меркелза подкрепата, която трябва да бъде дадена на българската гранична полиция и набългарските власти. Тя трябва да бъде и техническа, и подкрепа с човешки сили,и политическа, което е изключително важно. Това беше и същността на нашияразговор. Че тук не става въпрос само за определен брой автомобили, заопределен брой офицери, става въпрос за една цялостна политика, която да бъдевъзприета от другите европейски държави, за да можем да се справим с товапредизвикателство”, добави още Румяна Бъчварова. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега