Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В 20 области е в сила жълт код за жеги, а в 7 за гръмотевични бури

В 20 области е в сила жълт код за жеги, а в 7 за гръмотевични бури

Общо в 27 области на страната е в сила жълт код за потенциално опасно време. В Бургас и още 19 области метеоролозите предупреждават за високи температури, а в други седем важи предупреждение за гръмотевични бури.

Общо в 27 области на страната е в сила жълт код за потенциално опасно време. В Бургас и още 19 области метеоролозите предупреждават за високи температури, а в други седем важи предупреждение за гръмотевични бури.

Между 34 и 37 градуса ще отчетат термометрите в Благоевград, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Сливен, Ямбол, и Шумен. До 33 градуса ще достигнат температурите в Бургас, Варна и Добрич. Гръмотевични бури ще има във Видин, Монтана, Враца, Област София, София, Перник и Кюстендил, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус".

Днес над по-голямата част от страната времето ще се задържи предимно слънчево. В Централна и Източна България ще духа до умерен юг-югоизточен вятър и там температурите ще се повишат още малко, докато в Северозападна България още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще започнат да се понижават.

Около и след обяд над западните райони от страната ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевични бури. Очакват се градушки. През нощта срещу петък студеният атмосферен фронт ще преминава през страната. Очакват се краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, силни гръмотевични бури и градушки. Температурите ще се понижават.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 30-33 градуса, а на морската вода – 27-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините денят ще започне със слънчево време. Още преди обяд над масивите в Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове на места там ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. По билата ще духа умерен юг-югозападен вятър. Ще бъде топло с максимална температура на височина 1 200 метра около 25 градуса, на 2 000 метра – около 17 градуса.

През нощта срещу петък под влияние на преминаващия студен атмосферен фронт в планините се очакват силни гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите чувствително ще се понижат.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега