Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас вече правят и тактилни пешеходни пътеки

В Бургас вече правят и тактилни пешеходни пътеки

Изграждането на достъпна среда е първата предпоставка за осигуряване на самостоятелен и независим живот за хората с увреждания. Водена от този принцип, Община Бургас изпълни пешеходна пътека от нов тип - напълно адаптирана за нуждите на хората със зрителни увреждания. Тя се намира при кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул. „Гурко“.

Изграждането на достъпна среда е първатапредпоставка за осигуряване на самостоятелен и независим живот за хората с увреждания.Водена от този принцип, Община Бургас изпълни пешеходна пътека от нов тип - напълно адаптираназа нуждите на хората със зрителни увреждания. Тя се намира при кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул.„Гурко“.

Включва скосени бордюри към пътното платно за безопасно слизане икачване на тротоара, водещи тактилни ивици за носочване към пешеходната пътека,звукова сигнализация за зелена светлина. Мястото заизграждане на първата такава пешеходна пътека нее случайно.

През кръстовището преминава най-дългия градски маршрут с тактилна ивица, свързващ площад „Тройката“ сПриморски парк. Освен това в района има концентрация на заведения за доболничнаи болнична помощ.  

"Община Бургас ена мнение, че пешеходецът е най-важният участник в движението, и има намерениеда му обръща все повече внимание", съобщават от пресцентъра на Общината.  В момента тече изпълнението на кметска заповед за осветяване на пешеходните пътеки в града, които са разположени в тъмни участъци.

Съвместно с пътната полиция саидентифицирани 40 локации.“Бих бил шастлив, ако през следващите години виждамвсе повече бургазлии, които ходят пеша на работа или за удоволствие. Това щеозначава, че като Община сме си свършили работата и сме се приближилиоще малко до модела на най-развитите европейски градове”, каза кметът Димитър Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега