Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас ще се проведе фестивал на японската култура

В Бургас ще се проведе фестивал на японската култура

Фестивал на японската култура и изкуствата „Манга“ и „Аниме“ ще се проведе на 13 юли /събота/ от 12.00 до 19.00 часа във фоайето и двете зали на Младежки културен център – Бургас.

Фестивал на японската култура и изкуствата „Манга“ и „Аниме“ ще се проведе на 13 юли /събота/ от 12.00 до 19.00 часа във фоайето и двете зали на Младежки културен център – Бургас.

Организатори на събитието са младежите от Клуб за японска култура „Бака Форс“ /в превод „сила на глупака”/ и Община Бургас. Това издание е както за многобройните в България почитатели на японската култура, така и за всички, на които имат интерес към японската култура и изкуство.

Гостите ще се запознаят отблизо с възникването и развитието на изкуствата „Аниме“ и „Манга“, след което ще се проведат демонстрации на начините им на рисуване. Аниме“ е съкращение на думата анимация и представлява анимирана версия на японската манга. А „Манга“ е японската дума за комикси и карикатури. Тя обикновено се създава в черно-бял цвят, понякога с изключение на кориците и първите няколко страници.

През последните години, главно чрез японските комикси и анимация, японската култура става все по-актуална сред младите хора. Демонстрация на японските бойни изкуства кудо, джудо и киокушинкай, изложба на комикси и прожекции на късометражни Аниме филми са останалите изненади, включени в програмата на събитието.

От 16.40 ще се проведе т. нар. Cosplay шоу, което всъщност представлява ревю или импровизиран театър, в който участниците трябва да бъдат облечени в ръчно изработени от тях костюми и да изиграят любимите си герои от анимационни филми, рисувани комикси или игри.

Най-добре изработените костюми и най-добре изиграните персонажи ще бъдат наградени. Това и много други любопитни факти за японските традиции, култура и вярвания можете да научите ако посетите зала 1, зала 2 и фоайе на Младежки културен център – Бургас в часовете от 12.00 часа до 19.00 часа на 13 юли в събота. Събитието е с вход свободен

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега