Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Майорка и Ибиса също забраниха пушенето на плажа

В Майорка и Ибиса също забраниха пушенето на плажа

Страстните любители на тютюна ще трябва да ходят в определени за целта зони.

Освен на гръцкия остров Серифос, в Майорка и Ибиса също забраниха пушенето на плажа. Страстните любители на тютюна ще трябва да ходят в определени за целта зони. Забраната е нова и ще се спазва стриктно, предупреждават властите там. Целта е да се ограничат отпадъците по пясъка и да се намалят вредите от дима, които дори на открито, се отразяват на пасивните пушачи.

Ако Ви предстои почивка в чужбина, вероятно ще се изненадате, че  в италианския национален парк „Чинкуе-Терре“ пътниците от круизните лайнери няма да могат да носят джапанки и сандали, когато слизат на сушата, предават от БАР.

Мярката е заради главоболията, които предизвикват на властите и спасителите туристите с неподходящи обувки, които често “засядат” в планините. Ако това се случи, освен 50 евро глоба, ще трябва да платите и  разноските на спасителните екипи, които стигат до 2500 евро.

на приказния  остров Капри е забранено използването на всички видове пластмасови съдове за еднократна употреба, торбички и бутилки. Нарушителите ще заплащат глоба от 500 евро. Кметът на Общината Де Мартино се аргументира защо: „Факт е, че в разгара на сезона около 20 000 „фериботни” туристи пристигат на острова на ден, оставяйки малко пари, но много боклук.“

В египетските курорти Хургада и Марса-Алам пък ще бъдат глобявани за ползване на пластмасови прибори и  собствениците на магазини, аптеки, лавки и ресторанти.

Що се отнася до абсурдното смъртно наказание, то заплашва любителите на невинното на пръв поглед селфи. На остров Пукет в Тайланд е забранено да се снимате на фона на излитащи или кацащи самолети на близко разположения до летището плаж Май Као. Наказанието за нарушителите  е от голяма парична глоба до лишаване от свобода и дори смъртното наказание.

Разбира се, крайната  мярка ви грози при изключителен случай в зависимост от последиците, до които може да доведе невинното на пръв поглед занимание. Например, ако нарушителите са заплашили сигурността на пътниците или са попречили на пилотирането на самолета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега