Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Поморие 1400 танцьори играха народни хора с впечатляващ синхрон

В Поморие 1400 танцьори играха народни хора с впечатляващ синхрон

Повече от 1 400 танцьори от всички кътчета на страната демонстрираха своите уникални костюми, впечатляващи хореографии и синхрон на централния площад в Поморие. Колоритното събитие на 25 и 26 юни бе част от фестивала „Хоро край поморийския бряг”, който се проведе в града за седма поредна година.

Повече от 1 400 танцьори от всички кътчета настраната демонстрираха своите уникални костюми, впечатляващи хореографии исинхрон на централния площад в Поморие. Колоритното събитие на 25 и 26 юни бечаст от фестивала „Хоро край поморийския бряг”, който се проведе в града заседма поредна година.

Още по време на официалното откриване водещатаи художествен ръководител на поморийския Танцов клуб „Чайка” Лиляна Христоваприпомни: „Фестивалът няма състезателен характер, а цели популяризиране нанародното творчество и културен обмен, но преди всичко е повод за среща надобри приятели”.

Програмата на площад „Св. Св. Кирил и Методий”започна с хорото „Крепи се буцо“, разучавано на миналогодишния семинар, ипродължи ръка за ръка с още народни танци от Тракийска, Добруджанска,Северняшка, Шопска и Пиринска област. А любопитни тънкости от танците наСредногорието разкри специалният участник във фестивала - Студентски ансамбълпри Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград.

Площадът се оказа тесен за всички желаещи дасе включат в цветните хора тази година - общо 46 състава, измежду които редицаклубове, участвали в предишните фестивални издания, но и много нови приятели. Всекиот тях представи и едно любимо хоро по свой избор.

За духа и настроението, които донесоха,хороигралците получиха специални награди и грамоти, връчени им отзаместник-кмета Илия Джингов.“Хоро крайпоморийския бряг” се провежда под патронажа на кмета Иван Алексиев и сеорганизира от Община Поморие съвместно с Танцов клуб “Чайка”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега