Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Поморие обсъдиха подобряването на екосистемните услуги по Черноморието

В Поморие обсъдиха подобряването на екосистемните услуги по Черноморието

В рамките на вчерашния ден в Поморие се проведе първа среща на заинтересованите страни във връзка с подобряването на екосистемните услуги по Черноморието. Участие в нея взеха представители на общини, местни общности, туристически бизнес и природозащитни групи, както и експерти по туризъм, екология, икономика и право.

В рамките навчерашния ден в Поморие се проведе първа среща назаинтересованите страни във връзка с подобряването на екосистемните услуги поЧерноморието. Участие в нея взеха представители на общини, местни общности, туристически бизнес иприродозащитни групи, както и експерти по туризъм, екология, икономика и право.

Организаторите (Сдружениеза дивата природа “Балкани”, фондация “БлуЛинк” и ГРИД-Арендал, Норвегия) споделиха, че една от основните причини градът ни да бъде избран за домакин на срещата евпечатляващият опит на Община Поморие в изпълнение на подобни инициативи.

Кампанията „Поморие - моят зелен град”, Кампанията за опазване на българскатагора и природа и грижите за Поморийското солено езеро бяха посочени отспециалистите за пример на останалите черноморски общини.

На мероприятието присъстваха заместник-кметътИлия Джингов и гл. експерт еколог Димитрина Япаджиева. Те запознаха присъстващитес част от реализираните проекти на Община Поморие, допринесли за това градът исъставните му селища да са по-чисти и зелени. Бяха представени и бъдещитестъпки в тази насока, заложени в Програмата за управление на кмета ИванАлексиев.

„Трябва да има синергия на обществото поотношение на това как да се развива дадена територия”, коментира Румен Драганов – Директор на Институтаза оценки и анализи в туризма. В подкрепа на това твърдение екипът на ОбщинаПоморие сподели опита си в организирането на срещи, обществени обсъждания и фокус-групи,в които заинтересованите страни (граждани, представители на браншовиорганизации, местни инициативни групи и други) спомагат както за формирането на плана за развитие на града, така и при изготвянето различнипроекти.

„Целта навсички тези мероприятия е да се повиши обществената ангажираност иинформираност. Старанието и усилията на Общината в тази насока значителнодопринасят за това Поморие да бъде все по-привлекателно място за туризъм иотдих.”, каза още зам.-кметът Джингов по време на срещатана заинтересованите страни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега