Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В понеделник стартира кампанията за прием в първи клас

В понеделник стартира кампанията за прием в първи клас

Свободните места в учебните заведения са 2 364.

В понеделник стартира кампанията за прием в първи клас. Електронната система за кандидатстване ще бъде активирана точно в 8:00 часа на 15-и май. Свободните места в учебните заведения са 2 364, посочват от Общината. По предварителна информация завършващите 4 подготвителна група в детските градини и училищата в града са 1 989.

Кандидатстването се извършва през специалната онлайн платформа, като се попълва е-бланката в категория "Регистрация". Класирането при прием на деца в І клас в училище се осъществява на база  точкова система. С предимство при приемане се ползват следните категории деца:

- дете сирак/ полусирак;

- дете с трайни увреждания с 50% и над 50%;

- деца, които имат братя и/или сестри, обучаващи се в същото училище, към 15.09.2017г.;

- деца на родители с постоянен адрес по лична карта и с настоящ адрес по удостоверение за временна адресна регистрация към съответния Център за административни услуги;

- дете, завършило подготвителна група в избраното училище към 15 септември на изтеклата учебна година;

- деца, чиито родители са с месторабота в района на съответния Център за административни услуги, където попада избраното училище.

За дете сирак или полусирак допълнителните точки са  10, толкова са и при дете с трайни увреждания с 50% и над 50%. Бъдещите първокласници, които имат братя и/или сестри, обучаващи се в същото училище към 15.09.2017г. ще получат  6 точки допълнително.

За първи път в кампанията за прием попада и най-новото училище - ОУ "Ал. Г. Коджакафалията". Там ще бъдат приети 48 деца, които ще бъдат разпределени в 2 паралелки.  Тъй като в сградата все още текат ремонтни дейности, записването на приетите деца ще се осъществи едва след приключване на ремонта в сградата.

Все още обаче, сградата на новото училище се подготвя и ремонтните дейности не са приключили. Поради този факт, кандидатстването се извършва сега, но  записването ще се осъществи след окончателното му завършване. 

При кандидатстване за първи клас в ОУ "Коджакафалията"  предимство и допълнителни 6 точки ще имат кандидатите, чийто брат и или/сестра посещават  ПГРЕ "Г. С. Раковски" или ПМГ "Академик Никола Обрешков" гр. Бургас към 15.09.2017г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега