Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В ход са процедурите за анаеробната инсталация за биоразградими отпадъци

В ход са процедурите за анаеробната инсталация за биоразградими отпадъци

Сред очакваните резултати от изграждането на анаеробната инсталация е да се намалят отчисленията за обезвреждане на отпадъци и да се открият нови работни места.

Процесът по изграждането на модерна анаеробна инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци на територията на регион Бургас, вече е в ход. В момента тече процедурата по избор на проектант по дейностите за изграждане на съоръжението, като подадените оферти са две. Това съобщиха на пресконференция експерти, работещи по реализирането на проекта, сред които зам.-кметът на Бургас Руска Бояджиева и кметът на Поморие Иван Алексиев.

Проектът се изпълнява в партньорство от общините Бургас, Поморие и Несебър. Основната му цел е намаляване на количеството депонирани битови отпадъци чрез осигуряване на допълнителен капацитет за рециклиране чрез анаеробно третиране. От друга страна това ще доведе до намаляване на емисиите парникови газове и ограничаване изменението на климата.

Анаеробната инсталация ще се намират при ул. "Крайезерна" в Бургас, в района на пречиствателната станция за отпадни води. Тя ще е с капацитет за преработка на 30 652 тона годишно. Тя ще се състои от 8 биореактора, биогаз система, система за перколата, газ хранилище и системи, както и мобилно оборудване. Инсталация за компостиране ще има 6 тунела. От преработените отпадъци чрез специална система от биогаз ще се произвежда електрическа и топлинна енергия.

Сред очакваните резултати от изграждането на анаеробната инсталация е да се намалят отчисленията за обезвреждане на отпадъци и да се открият нови работни места.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега