Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВКС обяви Цветанов за "невинен" и по последното дело за СРС-тата

ВКС обяви Цветанов за "невинен" и по последното дело за СРС-тата

Върховният касационен съд потвърди оправдателната присъда на Цветан Цветанов и го обяви за "невинен" и по последното дело срещу бившия вътрешен министър, предава БНР. Той бе обвинен в шест отказа за издаване на разрешение за подслушване.

Върховният касационен съд потвърди оправдателната присъда на Цветан Цветанов и го обяви за "невинен" и по последното дело срещу бившия вътрешен министър, предава БНР. Той бе обвинен в шест отказа за издаване на разрешение за подслушване. 

Мотивите на съда са, че по делото не са събрани доказателства, че той е отказал тези СРС-та да бъдат приложени, за да опази от наказателно преследване бившия антимафиот Орлин Тодоров. Според обвинението той го е прикривал заради близостта му със Станимир Флоров, но доказателствата за това не бяха достатъчни за присъда.

По това бившият министър беше и осъден на четири години затвор през май 2014 г. от Софийски градски съд. Втората инстанция потвърди присъдата, но ВКС я отмени с мотив, че въззивните съдии са били предубедени. След ново разглеждане на делото Цветанов беше оправдан, прокуратурата протестира, но днес ВКС окончателно сложи точка на делото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега