Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВКС потвърди ефективна присъда за смърт на пътя

ВКС потвърди ефективна присъда за смърт на пътя

Тричленен състав на ВКС потвърди ефективна присъда по дело за инцидент на пътя с жертва и пострадал. Подсъдимият Станимир Василев е признат за виновен и ще трябва да изтърпи наказание от година и седем месеца зад решетките. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тричленен състав на ВКС потвърди ефективна присъда по дело за инцидент на пътя с жертва и пострадал. Подсъдимият Станимир Василев е признат за виновен и ще трябва да изтърпи наказание от година и седем месеца зад решетките. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според обвинителния акт, Василев е нарушил правилата за движение по пътя, отнел е предимството на пешеходци, пресичащи правомерно на пешеходната пътека, при зелен сигнал на светофара на ул. "Сливница" в Поморие, като в резултат е причинил по непредпазливост смъртта на Марин Батуров. Съпругата на жертвата - Виктория Батурова пък е получила средна телесна повреда.

Съдът прие добрите характеристични данни на обвиняемия, но поради множеството му предишни нарушения, съставът реши, че Василев е опасен като водач и следва да изтърпи наказанието си ефективно.

В рамките на един месец това е четвърто, потвърдено от Върховния касационен съд,  решение на АС Бургас по наказателни дела свързани с пътни инциденти, отвличане и убийства.  През април  най-висшата съдебна инстанция оцени като законосъобразно и справедливо решението на АС Бургас по делото за убийството на  8 г. Александра Тодорова от Поморие и го остави в сила. 

Върховните магистрати потвърдиха 20-годишната присъда на Любомир Киров, който през март 2015 г. в с. Джинот община Стралджа,  уби по особено жесток начин баща си. Оставено в сила беше и решението на АС Бургас по дело срещу майка и син,  отвлекли бившата му приятелка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега