Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВКС потвърди наказания за майка и син, укрили ДДС за 94 000 лева

ВКС потвърди наказания за майка и син, укрили ДДС за 94 000 лева

Илиян Желев и майка му - Валентина Желева са признати за виновни в престъпление срещу данъчната система на страната, като за година и половина са укрили ДДС в размер на 94 071,03 лева. Желев и майка му получиха условни присъди по две години и половина затвор, отложени с три години изпитателен срок. Постановеният съдебен акт е окончателен.

Върховният касационен съд потвърдирешение на апелативните магистратите от Бургас,  с което Илиян Желеви майка му - Валентина Желева  са признати за виновни в престъпление срещу данъчната система на страната, като за година и половина са укрили ДДС в размер на 94 071,03 лева. Желев и майка му получиха условни присъди по две години и половина затвор, отложени с три години изпитателен срок. Постановеният съдебен акт е окончателен.

Желев е привлечен като обвиняем в качеството си на собственик и представляващ на ЕТ „Белана–Илиян Желев“, гр. Ямбол. Майка му пък е негов пълномощник от 2002 г., което я прави солидарна към извършеното престъпление. Според прокуратурата, данъчните измами са извършени в периода август 2005 - януари 2007 година.

Данъчната измама е осъществена чрез подадени пред НАП справки-декларации по закона за ДДС, придружени от документи с невярно съдържание – общо 121 броя фактури, даващиправо за данъчен кредит в размер на 94071.03 лева, без реално по същите да саосъществени доставки.

Апелативен съд - Бургас еотхвърлил предявения от министъра на финансите, като представител на държавата,граждански иск солидарно против двамата подсъдими за сумата от 94 071.03 г.представляваща имуществени вреди от престъплението поради изтекла давност.ВКС е приел решението на бургаскитесъдии като правилно и законосъобразно и го е оставил в сила.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега