Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВМРО - Бургас: Децата нямат работа навън и по заведенията късно вечер!

От движението искат стриктен вечерен час за учениците
ВМРО - Бургас: Децата нямат работа навън и по заведенията късно вечер!

"Децата нямат работа навън и по заведенията късно вечер" - това заявяват от ВМРО - Бургас в писмо до медиите, изразяващо позицията на местното звено на движението. Според тях, трябва да се въведе стриктен вечерен час, който да гарантира безопасността на учениците, както и система от санкции, които да наложат спазването му.

"Децата нямат работа навън и по заведенията късно вечер" - това заявяват от ВМРО - Бургас в писмо до медиите, изразяващо позицията на местното звено на движението. Според тях, трябва да се въведе стриктен вечерен час, който да гарантира безопасността на учениците, както и система от санкции, които да наложат спазването му.

Ето и пълният текст на писмото*:

"Инцидентите, случили сенапоследък около някои дискотеки в Бургас, чийто резултат бяха наръгани схладно оръжие младежи,  изкараха отновона дневен ред проблема с опазването на обществения ред и живота и здравето намладото поколение. В Общинския съвет предстои да бъдат обсъдени строги меркисрещу нарушителите и срещу собствениците на заведения, допуснали подобни инциденти. 

Въпреки, че би трябвало това дакасае само пълнолетните лица, за съжаление, в нашия град това не е така. Внякои дискотеки редовно се допускат ученици под 18-годишна възраст и тъй катотова продължава, изводът е че полицията не си върши работата, порадинеизвестни, за обществото, причини. 

Ето защо, Общинският съвет напърво място трябва да гласува мерки, касаещи непълнолетните деца и юноши. Катоавтор на идеята за т.нар. «вечерен час», който беше въведен в Бургас преди 13години по предложение на общинските съветници от ВМРО, смятам че тези меркитрябва да бъдат в две насоки:  

- Децата под 14-годишна възраст да непребивават навън след 20.00 ч. зимно време и след 21.00 ч. лятно време, ако неса придружени от роднина или настойник. По този начин те ще бъдат предпазени отизпадане в опасни за тях ситуации. В някои държави, като Канада напр.,родителите нямат право дори да оставят деца под 13-годишна възраст сами в къщи.При установяване на нарушение, да се налага глоба на един от родителите на детето. 

- Същите ограничения, по същите причини,трябва да се въведат и за лицата под 16 и под 18 години, съответно след21.00-22.00 ч. зимно време и след 22.00-23.00 ч. лятно време. Това включва иприсъствието им в заведения, ако не са придружени от роднина или настойник, атова че нямат право да посещават дискотеки и барове се подразбира от само себеси. В такива случаи, освен родителя, санкция трябва да понесе и собственика насъответното заведение. 

Непълнолетните ученици няматработа късно вечер нито навън, нито по заведения, те имат други задължения иотговорности. Когато подрастващите знаят, че няма с кого да обикалят до късно,че няма да бъдат допуснати в заведение, че родителите им ще бъдат глобени,техните доводи за излизане вечер ще бъдат неубедителни и недостатъчни. По тозиначин местната власт реално ще подпомогне усилията на родителите да налагат спазването на правилата ида упражняват контрол върху децата си."


* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега