Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВМРО: Символичното намаление на тока е подигравка

ВМРО: Символичното намаление на тока е подигравка

Областният комитет на ВМРО – Бургас представи официална декларация, с която изразява несъгласието си с искането на електроразпределителя EVN България за увеличение цената на тока. Според Националното движение, това е недопустимо, тъй като компанията няма никакви основания за това. Предлагаме на вниманието Ви текста на декларацията.*

Областният комитет на ВМРО – Бургас представи официална декларация, с която изразява несъгласието си с искането на електроразпределителя EVN България за увеличение цената на тока. Според Националното движение, това е недопустимо, тъй като компанията няма никакви основания за това. Предлагаме на вниманието Ви текста на декларацията*:


"ДЕКЛАРАЦИЯ 

от Областния комитет на ВМРО - Българсконационално движение - Бургас  

EVN България отновонастояваза увеличение на цената на тока, и то смежду 7% и 9%. Това стана ясно от съобщение наелектроразпределителното дружество. Ценовото предложение за новия отчетенпериод ще бъде внесено в края на февруари в Държавнатакомисия по енергийно и водно регулиране. Мотивите затова са „несъответствията, причинени от ценовите решения през 2013 година,които се случиха почти изцяло за сметка на електроразпределителните дружества икрайни снабдители.“

Ние считаме това за недопустимо! Вместотази цена да бъде намалена, каквито са желанията и очакванията на българскиянарод, сега се иска ново увеличаване!

Свръхвисоките, за джоба набългарина, сметки за ел. енергия изкараха точно преди година хиляди недоволнина протест. При това протести, каквито много отдавна не бяхме виждали.Протести, които дори доведоха до падането на правителството.

И въпреки големите обещания наследващите управляващи, високите цени на тока не бяха намалени. Или по-точноимаше символично намаление с 1%, което беше пълна подигравка.

Какво се промени оттогава, че EVNда има основания да иска увеличение на цената? Качеството на подаваната енергияли се подобри, цените на горивата ли поскъпнаха или са увеличили заплатите наперсонала? Нищо такова не се е случило!

Ние продължаваме да плащамеизключително висока цена, в сравнение със заплатите, които получаваме. Никъде вЕвропа, месечната сметка за ток не достига до 30-40 и дори до 50% от среднатаработна заплата за страната.

А същевременно се оказва, ченякои цигански квартали не са си плащали сметките от години и въпреки това,подаването на електричество към тях не е прекратено. Това дава основателнапричина да смятаме, че компенсирането на тези загуби пада върху нас, лоялнитеплатци.

Ето защо, ние категорично сеобявяваме против каквото и да било повишаване на цената на тока. По този повод,ВМРО ще организира протест пред централата на ЕVN в Пловдив в неделя от 10.00ч., в който ще участват и представители на бургаската структура.  

Председател:Г. Дракалиев"


* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега